image

Mozilla monitort opstartsnelheid Firefox 4

vrijdag 11 februari 2011, 12:29 door Redactie, 6 reacties

Mozilla gaat bij gebruikers controleren hoelang het duurt voordat hun Firefox 4 is opgestart en of dit door trage add-ons wordt veroorzaakt. Volgens de opensource-ontwikkelaar behoren add-ons tot de beste features van de browser, maar komt het soms voor dat sommige uitbreidingen het opstarten vertragen. Er zijn gevallen bekend waarbij het opstarten van de browser vanwege slecht geprogrammeerde add-ons dertig seconden duurde.

Ping
"Helaas ontdekken we deze problemen pas als het te laat is en het een groot aantal gebruikers raakt", aldus Mozilla. Daarom besloot de browserontwikkelaar de dagelijkse "add-on metadata ping" in Firefox 4 aan te passen.

Met deze gegevens kan Mozilla problemen in een vroeger stadium detecteren. "Gebruikerscontrole en respect voor privacy zijn fundamenteel voor Mozilla's missie", zo laat de ontwikkelaar weten. Toch staat de optie standaard aan en moeten gebruikers die zelf uitschakelen als ze hier niet aan willen meewerken.

Reacties (6)
11-02-2011, 13:04 door Syzygy
Als het maar opgestart is tegen de tijd dat je versie 5 kan downloaden ;-)
11-02-2011, 13:14 door Anoniem
Syzygy, je bent te grappig!
11-02-2011, 13:37 door Preddie
Persoonlijk snap ik ook net waarom alle plugins mee opgestart moeten worden, voor sommige plugins zoals no-script kan ik begrijpen dat deze mee opgestart moeten worden, maar andere plugins gebruik je niet altijd en deze zouden best op non-actief kunnen blijven staan tot dat je ze nodigt hebt.
11-02-2011, 14:18 door peanuty
Leuk,

Maar de Beta van IE9 kwam hier ook al mee.
Titel moet zijn;

Modzilla monitort.. OOK opstartsnelheid.
12-02-2011, 13:03 door Marius
Ze zullen wel moeten, mozilla verliest het qua opstarttijd en response nu van IE. De laatste beta blinkt niet bepaald uit in opstarttijd (en dan bedoel ik het geheel, mozilla zelf en de 20 addon's die ik heb draaien, inclusief de addon om de statusbalk weer terug te krijgen) en ook de algemene response om een website te laden is niet goed.

Predjunk heeft inderdaad gelijk, lang niet alle plugins hoeven geladen te worden, maar veel hebben wel een aktie in het menu nodig dus moet de plugin toch geladen worden, in zo'n geval kan net zo goed de gehele plugin geladen worden.

Syzygy heeft een punt te pakken, de eeuwige conversatie(s) en ruzies onder de ontwikkelaars maken het allemaal niet sneller en/of makkelijker.

Toch blijft Mozilla een waardig alternatief in de browser oorlog, IE doet daar nauwelijks aan mee maar ze zijn wel goed bezig na jaren van stilstand.
12-02-2011, 15:17 door Anoniem
Kan de titel veranderd worden in Firefox steelt IE functionaliteit. Oh nee, het gaat niet over Microsoft...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.