image

Mozilla blundert bij Java-blokkade Firefox

vrijdag 6 april 2012, 10:03 door Redactie, 8 reacties

Mozilla besloot onlangs verouderde Java-versies in Firefox te blokkeren, maar heeft daarbij een fout gemaakt. In plaats van een softblock in te stellen, werd er een hardblock bij Windows- en Linux-gebruikers ingesteld. Hierdoor hadden getroffen gebruikers geen ander alternatief dan het uitschakelen van de plug-in. Inmiddels is het probleem opgelost en worden verouderde Java-versies via een softblock geblokkeerd. Bij een softblock hebben gebruikers zelf de keuze om de plug-in in of uit te schakelen.

Aangezien het 24 uur duurt voordat de Firefox blocklist vernieuwd is, krijgen Firefox-gebruikers het advies om nieuwste Java-versie van Java.com te downloaden, of de blocklist te verwijderen. Gebruikers van een kwetsbare versie krijgen dan een een waarschuwing over de geïnstalleerde Java-versie, met het voorstel voor een block, dat ze ook kunnen negeren.

Ongemak
"Wij bieden onze excuses aan voor het grote ongemak dat dit heeft veroorzaakt. Het was nooit onze bedoeling om niemand een keuze te geven, hoewel we iedereen aanraden om zo snel als mogelijk naar een veilige Java-versie te updaten", aldus Mozilla's Jorge Villalobos. Hij stelt dat Mozilla nog overweegt om oude Java-versies ook in de Firefox-versie van Mac OS X te blokkeren, aangezien dit nu nog niet het geval is.

Reacties (8)
06-04-2012, 10:14 door Anoniem
Dit is geen blunder, dit is veiligheid :P Liever geen Java aan hebben staan in je browser dan aan hebben staan en ongemerkt geinfecteerd worden. Bij mij is Java allang eruit. Komen alleen maar problemen van als je het mij vraagd.
06-04-2012, 10:33 door Anoniem
Daarom is mozilla niet geschikt voor bedrijven
06-04-2012, 11:49 door Anoniem
Door Anoniem: Daarom is mozilla niet geschikt voor bedrijven
En daar zijn virus scanners ook niet geschikt voor bedrijven. Wat daar is ook nog nooit een fout gemaakt om een essentieel windows bestand aan te merken gevaarlijk...
06-04-2012, 11:54 door Zipper306
Door Anoniem: Daarom is mozilla niet geschikt voor bedrijven
Onzin
06-04-2012, 11:54 door Anoniem
Ik heb meteen mijn Java geupdate maar vreemd genoeg gaf de Firefox plugin controle aan dat die verouderde java versie up-to-date was. Toch blokkeerde hij hem (terecht). Hun plugin controle voor Flash player e.d. wordt meestal snel bijgewerkt, maar bij Java laten ze wel steken vallen.
06-04-2012, 16:10 door Anoniem
Door Anoniem: Daarom is mozilla niet geschikt voor bedrijven

Als je onzin uitkraamt ga dan weg ofc.
BTW Iedereen maakt wel is een fout, jij dus ook.
07-04-2012, 10:35 door vlavlip
"Bij mij is Java allang eruit. Komen alleen maar problemen van als je het mij vraagd."

Dan neem ik aan dat Windows bij u er ook al lang uit is. Want die heeft heel wat meer lekken per jaar dan Java.
07-04-2012, 12:02 door Anoniem
Daarom zijn sukkels die een onveilige en gemakzuchtige oplossing kiezen boven veiligheid niet geschikt voor Mozilla-producten !
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.