image

Gaten in Windows, IE en Adobe Reader dinsdag gedicht

vrijdag 6 april 2012, 11:28 door Redactie, 0 reacties

Microsoft en Adobe zullen aanstaande dinsdag ernstige beveiligingslekken in een groot aantal programma's patchen, waaronder Windows, Internet Explorer en Adobe Reader. In totaal staan er voor Windows-gebruikers zes patches gepland die elf beveiligingslekken verhelpen. In het ergste geval kan een aanvaller via de kwetsbaarheden het onderliggende systeem overnemen. De updates zijn voor Microsoft Windows, Office, Internet Explorer, Forefront UAG en het .NET Framework.

Adobe
In tegenstelling tot Microsoft, dat elke maand een patchdinsdag organiseert, publiceert Adobe om drie maanden nieuwe updates. Het gaat om beveiligingsupdates voor Adobe Reader X (10.1.2) en eerdere versies voor Windows en Mac, Adobe Reader 9.4.6 and eerdere 9.x versies voor Linux en Adobe Acrobat X (10.1.2) en eerdere versies voor Windows en Macintosh.

Het gaat in dit geval om ernstige lekken, wat betekent dat het openen van een PDF-bestand voldoende is om aanvallers willekeurige code op het systeem te laten uitvoeren. De updates van zowel Adobe als Microsoft zijn dinsdag 10 april te downloaden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.