image

Anonymous lekt 20.000 extra HBGary e-mails

maandag 14 februari 2011, 16:59 door Redactie, 6 reacties

Anonieme internetbeweging Anonymous heeft weer een grote lading e-mails van het geplaagde en gehackte beveiligingsbedrijf HBGary online gezet. Eerder verscheen al een bestand van 4,7GB met zo'n 50.000 e-mails. Daar is gisteren een bestand van 2,3GB met 20.000 e-mails bijgekomen. Volgens Anonymous is de nieuwste onthulling nodig om HBGary een lesje te leren. "We dachten dat je sinds onze laatste boodschap een waardevolle les had geleerd, maar dat blijkt niet het geval te zijn."

De COO van HBGary kondigde juridische stappen tegen Anonymous aan, tot groot ongenoegen van de beweging. In een verklaring stelt Anonymous dat het bereid was om het bedrijf niet verder aan te vallen, maar dat vanwege de genomen stappen er geen genade getoond zal worden. "Je hebt zelfs gesuggereerd dat we informatie vervalsten, wat je zo arrogant in een verklaring op je website zette. Dezelfde website die Anonymous met de grond gelijkt maakte."

WikiLeaks
De beweging ontkent gegevens te hebben vervalst en heeft hier als bewijs de digitale S/MIME handtekeningen voor. Die tonen aan dat het om echte, niet gemanipuleerde berichten gaat. Om de actie tegen HBGary een stap verder te nemen zijn nu alle 71.802 e-mails beschikbaar gemaakt. Daarbij is er nu ook een zoekmachine die geïnteresseerden eenvoudig door de e-mails laat zoeken.

"Maar begrijp ons niet verkeerd, dit gaat niet om wraak. Je gelekte communicatie onthult dat jullie bedrijven bij zeer dubieuze en waarschijnlijk illegale activiteiten betrokken waren, waaronder een smeercampagne tegen WikiLeaks." Eerder werd bekend dat de president van het bedrijf in een chatkanaal Anonymous om genade smeekte en vroeg of de aanvallen konden stoppen.

Reacties (6)
14-02-2011, 17:06 door Syzygy
Leuk SOAP-je wordt het onderhand
14-02-2011, 18:25 door Anoniem
Ha,ha lol ^^
HBGary word de mond ge-SOAP-ed

Tja, had ie maar anders moeten aanpakken!
Anonymous, keep on tracking the bad guys, you're the man ;-)
14-02-2011, 20:39 door wizzkizz
Volgens Anonymous is de nieuwste onthulling nodig om HBGary een lesje te leren.
en
"Maar begrijp ons niet verkeerd, dit gaat niet om wraak[...]"
Yeah, right. Pure mafiapraktijken, zoals iemand in het vorige topic over deze story zei.

Je gelekte communicatie onthult dat jullie bedrijven bij zeer dubieuze en waarschijnlijk illegale activiteiten betrokken waren, waaronder een smeercampagne tegen WikiLeaks.
Als de praktijken illegaal waren, moeten ze aangifte doen bij de bevoegde instanties. Op het moment dat het dan in de doofpot wordt gestopt, wordt het een ander verhaal. Nu spelen ze weer al aanklager, (eigen) rechter en beul tegelijk. Leuk dat ze het zo voor zichzelf rechtvaardigen, maar dit is niet eens meer een grijs gebied. Het is gewoon pikzwart.

Dit was btw het laatste wat ik over deze soap te zeggen heb. Anders lijk ik net een audiofile op repeat, die telkens hetzelfde laat horen.
14-02-2011, 23:57 door Anoniem
Handig die zoekmachine! Zo kunnen we lezen dat Erik de Jong van de Dutch Police interesse toont voor FastDump, de RAM imaging tool: http://hbgary.anonleaks.ru/greg_hbgary_com/21398.html

En dat de KLPD en Marechaussee ook klant zijn:
http://hbgary.anonleaks.ru/greg_hbgary_com/13657.html
http://hbgary.anonleaks.ru/greg_hbgary_com/24592.html

Politie Noord-Brabant op zoek naar een tool om MSN verkeer te achterhalen:
http://hbgary.anonleaks.ru/greg_hbgary_com/11736.html

Niet schokkend, wel pijnlijk...
15-02-2011, 07:16 door WhizzMan
Het is een lastige situatie. Anonymous breekt in op computersystemen en publiceert vertrouwelijke informatie, die vervolgens weer immorele en illegale praktijken aan het licht brengt. Wie is er hier nu precies fout? Ik denk allebei de partijen. De vraag is, wat was er gebeurd als er aangifte was gedaan tegen HBGary zonder dat het (illegaal verkregen) bewijs bekend was geworden. Waarschijnlijk niets. Het schrijnende hier is dus dat politie/justitie niets kon of wilde doen tegen Aaron Barr, die deze hele teringzooi getriggered heeft. Dat zijn de twee onderliggende problemen. Anonymous pakt deze op een hele foute manier aan, maar de vraag is of er een betere methode is die wel gaat werken....
24-03-2011, 14:37 door Anoniem
@WizMan...

Was Robin Hood écht fout????

NUFFSAID!!

Ome Joop ût Tilburg
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.