image

Microsoft verspreidt IE9 RC via Windows Update

dinsdag 15 februari 2011, 09:37 door Redactie, 6 reacties

Microsoft is begonnen met het verspreiden van Internet Explorer 9 RC via de Automatische Update functie van Windows. De softwaregigant bestempelt het als een Belangrijke update, die alleen zichtbaar is voor testers van de IE9 bèta. In eerste instantie gaat het om een kleine groep die de update ontvangt, maar uiteindelijk kunnen alle bètatesters de update tegemoet zien.

Blocktool
Naast het aanbieden van IE9 RC, is er ook een blocktool beschikbaar gemaakt. Daarmee kunnen systeembeheerders straks de installatie van de nieuwe browser via de Automatische Update functie voorkomen. "Om onze gebruikers te helpen veiliger en up-to-date te zijn, verspreiden we IE9 straks via Automatische Update en Windows Update aan alle gebruikers", zegt IE-manager Jatinder Mann. "We weten dat in zakelijke omgevingen het IT-beheer de introductie van een nieuwe browser wil uitstellen totdat de comptabiliteit met interne applicaties en sites volledig getest is."

De toolkit biedt ook een "unblock" mogelijkheid die de blokkade kan terugdraaien. "We denken dat deze aanpak een goede balans is tussen het helpen van klanten veiliger te zijn en organisaties te laten bepalen wanneer ze klaar zijn om IE9 onder hun gebruikers te verspreiden", besluit Mann.

Reacties (6)
15-02-2011, 10:42 door Spiff has left the building
Duidelijk.
Maar geef het artikeltje dan de kop Microsoft biedt bèta gebruikers IE9 RC via Windows Update.
Zo voorkom je dat mensen zich onnodig gaan opwinden ;-)
15-02-2011, 15:04 door Anoniem
Ja ik wil de beta niet,ik wil pas als de final release er is,hem zelf kunnen downloaden.
Ik ben niet zo kapot van testprogramma's dit omdat er nog wel eens teveel fouten in zitten,en soms nog wat onverwachtte crashes zijn.
15-02-2011, 16:31 door Anoniem
Hier de RC al geinstalleerd gehad, maar er weer af gegooid. Werkt op zich prima en snel, alleen kan je niet zoals in IE8 het cleartype voor tekst uitzetten en dat is heel irritant en wazig, het lijkt wel of je een bril nodig hebt.
IE9 komt er hier pas weer op als je het cleartype uit kan schakelen.
15-02-2011, 17:58 door Syzygy
RC is nog steeds geen Final
Het is officieel een Candidate

Raar dat je die door de Update krijgt.
15-02-2011, 22:33 door Anoniem
Raar? Toch juist handig! Als je de beta hebt krijg je gewoon de RC automatisch... zie echt niet dat het raar is. Als je de beta niet hebt krijg je de RC ook niet. What's the fuzz... Was wellicht niet handig om de blocktool in deze context te noemen.
En cleartype wazig? Beetje contradictie... 't is toch geen fuzzytype :-)
16-02-2011, 13:26 door SirDice
Door Syzygy: RC is nog steeds geen Final
Het is officieel een Candidate

Raar dat je die door de Update krijgt.
Het is een optionele update. Het is een belangrijke update als je al IE9 beta geinstalleerd had. M.a.w. je krijgt 'm niet door je strot geduwd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.