image

Nederland grootste spammer na VS

dinsdag 15 februari 2011, 10:44 door Redactie, 10 reacties

Nederland verstuurt op de Verenigde Staten na de meeste spam ter wereld, zo blijkt uit cijfers van Symantec. De VS is met 29% nog altijd absolute koploper, maar Nederland staat als spamland met zes procent op de tweede plek. Voor Rusland, Brazilië, India en Groot-Brittannië met elk 5%. Waar Nederland de hoge notering aan te danken heeft laat Symantec niet weten.

Verder is het aantal spamberichten tussen de 5KB en 10KB afgenomen en was in januari een leeg onderwerp het populairst bij junkmail, gevolgd door een advertentie voor thuiswerken.

Reacties (10)
15-02-2011, 12:44 door PeterB
Het spam probleem zou - volgens mij - flink geëlimineerd kunnen worden als er eindelijk eens een controle ind e mailservers zou komen op afzender adres en de server waar de mail vandaan komt.

Een mail adres als iets@ergens.org zou alleen via mail.ergens.org verzonden moeten kunnen worden en niet via enige andere interface, zo zijn spam bronnen sneller te traceren. Ook niets vermoedende web gebruikers wiens systeem geïnfecteerd is zouden dan sneller te traceren zijn en mails vanaf dynamisch gegenereerde adressen ( zoals veel malware doet ) zouden dan niet meer werken.

Lijkt me toch niet zo erg ingewikkeld om te implementeren ?
15-02-2011, 13:49 door Anoniem
Daar zijn al verschillende methodes voor waar onder "Sender Policy Framework".
Verschillende grote email providers gebruiken dit al (gmail).
Maar spammer kunnen dit ook weer misbruiken.
15-02-2011, 13:58 door Anoniem
Door PeterB:
Lijkt me toch niet zo erg ingewikkeld om te implementeren ?

Je bedoeld DKIM? :)
15-02-2011, 14:23 door Anoniem
En stel dan dat ik onderweg ben en geen toegang heb / krijg tot mijn externe mailserver, maar wel tot de interne mailserver van $locatie. Dan belemmer jij mij om mail te sturen terwijl ik wel valide ben. Je kunt er volgens mij niet zomaar vanuit gaan dat iedereen webmail toegang en/of directe toegang tot de SMTP/SMTPAuth(587) heeft.

Grt
Remko
15-02-2011, 14:35 door Anoniem
Grappig. De oude Nederlanden, thans Benelux, rood ingekleurd op het kaartje.
Netherland bestaat niet. In het Engels heet Nederland nog altijd The Netherlands.
15-02-2011, 14:37 door Anoniem
Niet ingewikkeld alleen is het niet gewenst aangezien veel e-mailers adressen hebben die niet eindigen op naam van de providers die de e-mail voor hun verzenden. Denk aan mensen met een gmail, hotmail, mensen die een eigen domeinnaam hebben etc.

Veel spam wordt rechtstreeks gezonden en kunnen goed door greylisten worden afgevangen en de spam die via een SMTP server van een provider gaat zou daar gestopt moeten worden i.p.v. de ontvangende kant het filteren te laten doen.
Veel providers staan alleen poort 25 verbindingen toe met hun eigen SMTP server en kan de geïnfecteerde computer niet direct zenden of er moet een relay-smtp (gehackt, geïnfecteerd) staan die op een andere poort luistert naar e-mails.
15-02-2011, 15:29 door Mysterio
Door Anoniem: Grappig. De oude Nederlanden, thans Benelux, rood ingekleurd op het kaartje.
Netherland bestaat niet. In het Engels heet Nederland nog altijd The Netherlands.
Historisch gezien is het correcter om te spreken over de Nederlanden dan over Nederland.

Hmmm... eigenlijk is de belangrijkste conclusie dat Nederlandse spammers geen Nederlands kunnen. ;-)
15-02-2011, 16:44 door Dev_Null
Waar Nederland de hoge notering aan te danken heeft laat Symantec niet weten.
Met andere woorden... een portie gebakken Symantec marketing lucht .....
15-02-2011, 19:53 door Anoniem
Zijn botnet zombies spammers, of zijn degenen die de c&c servers besturen spammers ? Volgens mij is het wel handig daar onderscheid tussen te maken, want spam verstuurd vanuit Nederland, kan gemakkelijk afkomstig zijn van een spammer in Rusland of China. De cijfers zeggen dus weinig over waar degenen die verantwoordelijk zijn voor de spam zich bevinden.

"Met andere woorden... een portie gebakken Symantec marketing lucht ....."

Nee hoor, dit soort dingen zijn gewoon meetbaar. Spammers sturen geen bijsluiter mee om hun intenties uit te leggen, of om je te vertellen waarom ze hun spam vanuit bepaalde landen sturen.
16-02-2011, 09:20 door Anoniem
MOAR SPAM :D
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.