image

Agent: Ouders moeten wachtwoord van kind stelen

woensdag 16 februari 2011, 20:14 door Redactie, 23 reacties

Een Amerikaanse politiechef heeft ouders opgeroepen om het Facebook wachtwoord van hun kinderen te stelen, bijvoorbeeld via een keylogger. Volgens James Batelli is niet hebben van volledige toegang vergelijkbaar met kinderen die de deur van hun kamer altijd op slot houden, ook al zijn de ouders de eigenaar van het huis. De politiechef waarschuwt dat tieners elke dag ouders uit hun "virtuele kamer" buitensluiten. "Vertrouwen klinkt goed. Het is een goed cliché. Maar om je kop in het zand te steken en te denken dat je kind niet aan alcohol of drugs wordt blootgesteld, is een naïeve manier om ermee om te gaan."

Ongepaste foto's op Facebook kunnen de carrière van kinderen in een vroeg stadium beschadigen, aldus Batelli. Hij maakt zich ook zorgen over pedofielen die sociale netwerksites afstruinen. "Als het gaat om de veiligheid en het welzijn van je kind, dan denk ik dat ouders er alles voor over hebben om hun kinderen niets te laten overkomen. Als het betekent om een programma te installeren om te zien dat je kind ongepaste woorden zegt. Dan is dat onderdeel van de maatschappij."

Tijdens speciale seminars die Batelli opzette, leren politieagenten ouders hoe ze keyloggers op de thuiscomputers kunnen installeren. Onder andere om zo het Facebook wachtwoord van hun kind te achterhalen.

Reacties (23)
16-02-2011, 20:33 door Anoniem
Een relatie met je kind moet op basis van vertrouwen, het lijkt mij niet gezond om je eigen kind te moeten bespioneren, tenzij je er geen goede relatie mee hebt. De 'gesloten kamer' analogie gaat wat mij betreft dan ook niet op, aangezien Facebook meer een open dagboek is dan een gesloten kamer. Het hele punt van Facebook is toch het delen van je belevenissen met anderen? Bekijk het profiel van je kind en je hebt 90% van wat hij/zij op Facebook zegt en doet te pakken, nietwaar? Daar is geen keylogger voor nodig, alleen maar een Facebook account.

Volgende punt: 'Pedofilie'. Mogelijk weet niet iedereen dit, maar pedofiele is een sexuele aantrekking tot kinderen die nog niet de pubertijd hebben bereikt (dus typisch kinderen onder de 11 jaar). Dan vraag ik, wat moet een kind van onder die leeftijd op Facebook? En opnieuw, supervisie kan hier ook op andere manieren, en niet stiekem door middel van parental controls en keylogging.

Wat moet zo'n kind wel niet denken, als ouders zijn of haar recht op privacy niet eens meer kunnen respecteren?
16-02-2011, 20:38 door NumesSanguis
"Als het gaat om de veiligheid en het welzijn van je kind,.."
Ik heb zo'n gevoel als jij als kind erachter komt dat jou ouders je wachtwoord kapen met een keylogger het vertrouwen erg geschaad is en dat het welzijn van je kind hierdoor juist achteruitgaat. Gezellige familie sfeer wordt dat...

Denken dat fysieke veiligheid alles is... dat is "je kop in het zand steken".
16-02-2011, 20:44 door Anoniem
jong zijn gaat toch over roekeloos zijn?
De gevolgen van je acties kom je wel tegen op je pad.
16-02-2011, 21:18 door Dev_Null
ls je vertrouwenbreuk weg is tussen ouders en kinderen, zou ik die kinder_pc eens een weekje uitzetten / internet afsluiten en mobieltjes laten inleveren en overgaan tot een goed real-life face-to-face gesprek met je koter.

Wat een FUD advies van een politie agent.. maar ja das Amerika land of the paranio fascist police state, waarbij geen mogelijkheid onbenut word gelaten om verdeeldheid te zaaien onder haar bevolking.
16-02-2011, 21:40 door Securitate
goed idee!
binnenkort plaatsen boze kinderen een profiel van hun ouders waarin ze de topsport bedrijven.
wordt het toch nog gezellig.
16-02-2011, 22:46 door Anoniem
sorry hoor maar als ik erachter kom dat mijn ouders vroeger mijn wachtwoord wouden stelen en inbreuk wouden maken op mijn privacy dan hadden alle computers in huis naar de winkel gekund om vervolgens te horen te krijgen dat een nieuwe aanschaffen een beter idee zou zijn.

echter kun je niet van de gemiddelde persoon verwachten dat ze dit kunnen
17-02-2011, 07:04 door Anoniem
mijn eigen kamer is inderdaad een gesloten plekje. Maar het internet is helaas niet het huis van mijn ouders, dus de vergelijking klopt niet.

Ouders, ik zou je kinderen ook bespioneren op school, in de stad, bij andere vriendjes thuis en op school.
En vergeet de gps-tracker en verborgen camera niet!
17-02-2011, 07:09 door WhizzMan
Je kan er ook voor zorgen dat je vrouw nooit zwanger wordt, dan blijven je kinderen ook uit de problemen....
17-02-2011, 08:06 door Anoniem
De denkwijze van amerikanen in het algemeen begint zo lang de richting van paranoide te gaan. Wat een volk. En de meeste regeringen lopen er als schoothondjes ook nog eens achter aan.
17-02-2011, 08:17 door Syzygy
We maken hier natuurlijk graag grappen over ( en zeker ik ) maar wat deze man doet is dus aanzet tot het schenden van de privacy van je kind.
Verdient niet iedereen het voordeel van de twijfel en helemaal je eigen bloed.
17-02-2011, 09:17 door Anoniem
Die politiechef is een americano.... stelen, privacy schenden, niemand vertrouwen. Klinkt bekend?
17-02-2011, 09:29 door Skizmo
Ziehier het IQ van de gemiddelde amerikaan.
17-02-2011, 10:05 door Anoniem
Volgens mij kan je als kind je ouders aanklagen als ze het flikken om je wachtwoord te stelen met een keylogger.
17-02-2011, 10:19 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-02-2011, 10:25 door Anoniem
Alle kinderen gaat veel te ver. Maar er zijn helaas heel veel kinderen, die tegen zichzelf in bescherming moeten worden genomen. Heeft niet alleen met opvoeding te maken, maar je hebt nu eenmaal kinderen in alle soorten en maten.
17-02-2011, 10:39 door Anoniem
Wel er extreem dit lol typisch Amerikaans

Die van mij kregen gewoon geen Hyves account zonder dat mijn mail adres is toegevoegd als secundaire adres waar hyves posts naartoe worden gestuurd. No way dat ik mn dochter van 10 op internet laat rondhangen zonder dat ik daar duidelijk inzicht in heb. Proxy voor het netwerk. Ik hoef niet alles te weten, maar wil wel graag weten of er volwassen kerels hyves vriendjes willen worden met mijn Kids. En helaas is dit al een aantal keren voorgevallen. Dat ze worden benaderd door rare types.

Genoeg Mafketels op deze wereld. Het is inderdaad een kwestie van vertrouwen dus stelen lijkt me niet de goede oplossing. Maar je hebt ook toezicht op je kinderen in de speeltuin en het zwembad dus waarom niet op Internet.
17-02-2011, 11:00 door Mysterio
Een onderdeel van de opvoeding is het beschermen van je kinderen tegen onder andere onvoorziene gevolgen van domme acties. Daarom leer je kinderen om de kachel niet beet te pakken als die aan staat. Van een afstandje toekijken en niets zeggen is wellicht de snelste manier maar is barbaars.

Hoe ga je om met internet? Je kunt je kind een PC geven, internet en een webcam en het succes wensen en wachten tot het er wijs van is geworden. Of je pakt dit op zoals je bijvoorbeeld seksuele zaken aanpakt. Je geeft het goede voorbeeld, wijst op de gevaren en blijft open voor vragen. Door een open sfeer te creëren voorkom je zo gigantisch veel ellende!

Wachtwoorden stelen, telefoons afluisteren, vriendjes natrekken, dagboeken openpeuteren... nee, dat kan echt niet. Je relatie met je kinderen is nog steeds een relatie die gebaseerd is op vertrouwen en liefde.
17-02-2011, 13:53 door Anoniem
slecht idee een wachtwoord stelen mbv een keylogger is toch strafbaar? dit valt toch onder hacken? Verder vind ik het belangrijk je kind te vertrouwen. inbreken is niet de oplossing. je moet kinderen wel voorlichten over de gevaren die er online zijn. maar niet inbreken
17-02-2011, 14:05 door Anoniem
Een politiechef wordt natuurlijk vrijwel alleen geconfronteerd met schrijnende gevallen. Maar denk ik dat je al vrij veel heen bent wanneer je keyloggers gaat inzetten. Dan gaat er thuis al iets niet goed wat niet met techniek is op te lossen.
17-02-2011, 15:18 door Anoniem
M.a.w. een politieman moedigt ouders aan om de wet te overtreden. Wat hij suggereert is immers strafbaar in strikt juridische zin.
17-02-2011, 16:56 door Anoniem
Door Anoniem: M.a.w. een politieman moedigt ouders aan om de wet te overtreden. Wat hij suggereert is immers strafbaar in strikt juridische zin.
En naar welk artikel in de wet van de staat New Jersey verwijs je?
Citeer 'm even.
28-02-2011, 11:23 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
21-09-2014, 01:15 door Anoniem
Dit is HARDE schending van privacy. Een beetje staan rondneuzen in iemands privé leven. Maar als kinderen dat bij de ouders zouden doen vonden de ouders het natuurlijk niet leuk. Dit bewijst met 100 andere dingen dat kinderen niks te zeggen hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.