image

Utrechtse parkeerautomaten geskimd

vrijdag 18 februari 2011, 15:41 door Redactie, 5 reacties

Twee Utrechtse parkeerautomaten zijn het doelwit van skimmers geweest, zo waarschuwt de gemeente. Eén automaat staat op de Mariaplaats bij het conservatorium, de andere op het Janskerkhof tegenover de Boothstraat. De aanpassing van de parkeerautomaten is volgens de gemeente zeer professioneel uitgevoerd. Gebruikers wordt gevraagd om extra alert te zijn op aanpassingen van parkeerautomaten en hun bankafschriften te controleren. De gemeente onderzoekt aanpassing van de automaten om deze wijze van frauderen te voorkomen.

Bij de geskimde automaten is voor de pasinvoer een opzetstuk geplaatst om de magneetstrip te kopiëren, boven de pinterminal is een camera geplaatst om de pincode te filmen. Het aantal geskimde passen en de hoogte van de schade is niet bekend. De gemeente kreeg een melding van het bedrijf dat de pinbetalingen van parkeerautomaten afhandelt over skimmen op de Mariaplaats. Bij een controle door parkeerhandhavers werd ook het tweede apparaat ontdekt.

Om skimming te voorkomen gebruikt de gemeente gecertificeerde parkeerautomaten. De lichte kleur van de behuizing zorgt ervoor dat eventuele aanpassingen extra opvallen. Daarnaast is de pinterminal onder een hoek geplaatst om meekijken te bemoeilijken.

Reacties (5)
18-02-2011, 18:30 door Syzygy
Ziet er inderdaad profi uit
Die daders moeten ze natuurlijk wel een doodschop geven
19-02-2011, 13:51 door Anoniem
Het orginele design laat dit dan ook wel erg makkelijk toe in het voorbeeld hierboven. Verbaas me persoonlijk trouwens vaak over die vele verschillende "pas" openingen. Zijn bij veel (pin)automaten (ook van zelfde banken) verschillend. Naar mijn mening kan je van de consument dan ook niet verwachten dat hij deze allemaal herkent als zijnde echt of nep. Zeker bovengenoemde voorbeeld niet. Zou ik regelrecht inlopen.
19-02-2011, 20:02 door Anoniem
Verkeerd gebruik van het woord "skimmen"! Een betaalpas wordt geskimd, maar een automaat wordt gemanipuleerd, doelwit van skimmers, onbruikbaar gemaakt, enzovoort. Kijkt u eens in het woordenboek bij het (werk)woord "to skim".
20-02-2011, 18:40 door staubsauger
Ik zag gisteren een documentaire over de politie systemen, pakkans is nog geen 3%!
die skimmers kunnen dus gewoon hun gang gaan zonder dat ze worden tegen gehouden.
De politie is veel te druk met twitteren en andere onzinnige dingen.
Politie 2.0 noemen ze zichzelf, allemaal geneuzel, beste agent:
Ga toch gewoon eens boeven vangen!!!!! Of zoek een andere baan.
30-04-2011, 18:41 door Anoniem
Gezien het de bedoeling is dat dit landelijk wordt ingevoerd omdat chippen niet in alle landen bekend is, zal dit straks niet eens meer het nieuws halen. Nederland móet van Brussel aan de PIN, en deze kosten zullen uiteraard worden verhaald op de autobezitter. op http://www.stopbetaaldparkeren.nl staan een aantal voorbeelden van skimmen en zijn oorsprong.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.