image

"Privacy grootste angst Smartphone-gebruikers"

woensdag 18 april 2012, 10:29 door Redactie, 2 reacties

Nederlandse smartphone-gebruikers maken zich het meeste zorgen dat hun privacy wordt geschonden, zo blijkt uit onderzoek. De helft van de ruim 3.000 respondenten noemt inbreuk van de privacy als grootste zorg. Op de tweede plaats komt de angst voor virussen (30%). De meeste respondenten doen echter geen moeite om zich tegen privacyschenders en malware te wapenen.

Slechts 7% vindt de beveiliging van hun smartphone of tablet belangrijker dan de beveiliging van een pc. Verder blijkt dat 36% een mobiele virusscanner heeft geïnstalleerd.

"De interesse van cybercriminelen voor mobiele apparaten wordt juist gewekt door de explosieve stijging van het aantal verkochte smartphones en tablets, met Android-apparaten als grootste bedreigingsgroep", aldus beveiligingsbedrijf Spamfighter dat het onderzoek liet uitvoeren.

Reacties (2)
18-04-2012, 12:30 door martijno
Linkje? http://www.spamfighter.com/Lang_NL/News_1068-Privacy-en-virussen-grootste-angsten-van-smartphone-en-tabletgebruikers.htm.

En 36% klinkt wel heel hoog. Er staat dat 64% aangeeft geen virusscanner te hebben; de rest weet misschien gewoon niet dat ze geen virusscanner hebben.
18-04-2012, 21:23 door Anoniem
"De meeste respondenten doen echter geen moeite om zich tegen privacyschenders en malware te wapenen."

Integendeel! Ze melden zich zelfs met miljoenen aan bij Facebook, Twitter enz.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.