image

Valse Instagram-app infecteert Android-telefoons

woensdag 18 april 2012, 10:50 door Redactie, 1 reacties

Criminelen gebruiken een valse Instagram-app om Android-smartphones met malware te infecteren. Instagram is een app die het mogelijk maakt om foto's te bewerken en op sociale netwerksites met anderen te delen. De software werd onlangs voor een miljard dollar door Facebook overgenomen. Vorige week verscheen een officiële Android-versie. De populariteit van de app wordt nu ook door cybercriminelen aangegrepen.

Angry Birds
Anti-virusbedrijf Trend Micro ontdekte een nagemaakte Instagram-website waarop een valse versie van de app werd aangeboden. Gebruikers moeten het bestand op de computer downloaden en daar vandaan op de Android-telefoon kopiëren en installeren.

Naast Instagram werden ook verschillende valse versies van Angry Birds Space ontdekt. De frauduleuze websites zouden vooral tegen Russische Android-gebruikers zijn gericht. Eenmaal geïnstalleerd verstuurt de malware dure sms-berichten.

Reacties (1)
25-04-2012, 10:20 door Rasalom
Waarom is dit in hemelsnaam nieuws? :S

Ik kan Windows malware op talloze gribus sites vinden, maar dat zie ik het nieuws niet halen. Waarom is Android malware op een gribus site dat wel? En nog wel in nieuws alsof het je zomaar spontaan zou kunnen overkomen?

Valse Instagram-app infecteert Android-telefoons? 'Valse Instagram-app wordt door idioten zonder gezond verstand geïnstalleerd op Android-telefoons' zou een betere titel zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.