Privacy - Wat niemand over je mag weten

Upload-download

24-02-2011, 11:26 door Anoniem, 8 reacties
Tijdens het verblijf op internet, maar ook daarbuiten zie ik het led lampje van de pc maar knipperen en knipperen, ten teken dat hij aan het lezen dan wel aan het schrijven is. Dit gaat maar door, ook als ik al enige tijd geen handelingen heb gedaan (muis of toetsenbord). Bestaat er een programma (liefst Nederlandstalig) die mij laat zien wat mijn pc nu eigenlijk aan het doen is?
Een welke gegevens hij upload naar internet als ik aan het surfen ben?

Bij voorbaat dank

Hijmen
Reacties (8)
25-02-2011, 08:15 door NELUZ
Een applicatie schiet me zo even niet te binnen, maar je kunt niet in je router/firewall realtime logs bekijken toevallig?
25-02-2011, 09:01 door MrTre
-Kijken wat je pc aan het doen is: Sysinternals suite (beval tal van applicaties welk je kunt gebruiken
-Wat je pc upload/download: Wireshark

Overigens: Wélke led lampjes zie je knipperen? Die van je netwerkkaart? een groen lampje betekend dat er verbinding is, knipperend oranje betekend dat er iets binnenkomt.
25-02-2011, 10:25 door Anoniem
Door MrTre: -Kijken wat je pc aan het doen is: Sysinternals suite (beval tal van applicaties welk je kunt gebruiken
-Wat je pc upload/download: Wireshark

Overigens: Wélke led lampjes zie je knipperen? Die van je netwerkkaart? een groen lampje betekend dat er verbinding is, knipperend oranje betekend dat er iets binnenkomt.


Het is gewoon een van de twee blauwe led lampjes aan de voorzijde van mijn pc.
Een lampje is het teken dat hij aan of uit is de andere knippert als er activiteiten plaatsvinden op mijn schij((f)ven).

Maar alvast bedankt ik ga mijn log een bekijken en de programma's Sysinternals en Wireshark eens uitproberen.

Hijmen
25-02-2011, 10:26 door Syzygy
Begin even met Taskmanager (taakbeheer) en klikp op CPU zodat je bovenin te zien krijgt welke applicatie het meeste CPU capaciteit gebruikt (dit zou een indicatie kunnen geven)
Onder de tab performance kun je ook een knop resource monitor vinden om dieper op de materie in te gaan.

Ik weet niet wat voor OS je draait en hoeveel RAM je aan boord hebt.
Als dit weinig is t.o.v. wat er voor dat OS nodig is gaat je computer zaken vauit RAM naar je SWAP file schrijven (met enige vertraging)

Zoals al eerder gemeld, welk lampje brand er (ik neem aan die van de disk ?)

Voor verdere en diepgaande inspectie heeft Sysinternals zoals al gemeld, een hoop goede tools die indicaties kunenn geven over een en ander wat je computer aan het doen is.

Als je speciaal je Ethernetverkeer (Internet en lokale LAN) wilt bekijken dan is Ethereal ( nu Wireshark) een prima tooltje.
25-02-2011, 11:08 door Spiff has left the building
Door Hijmen: Tijdens het verblijf op internet, maar ook daarbuiten zie ik het led lampje van de pc maar knipperen en knipperen, ten teken dat hij aan het lezen dan wel aan het schrijven is. Dit gaat maar door, ook als ik al enige tijd geen handelingen heb gedaan (muis of toetsenbord).
Het is gewoon een van de twee blauwe led lampjes aan de voorzijde van mijn pc.
Een lampje is het teken dat hij aan of uit is de andere knippert als er activiteiten plaatsvinden op mijn schij((f)ven).

Gaat het om een Vista of Win 7 systeem?
Dan bestaat er een goeie kans dat het gewone onderhouds- en controle-taken betreft die regelmatig op de achtergrond worden uitgevoerd door Windows: indexeren, dagelijks herstelpunt maken, defragmenteren, en meer.
28-02-2011, 19:59 door waterkraan
Mijn Windows 7 systeem gaat om de 15 sec naar microsoft.com voor een update. Daarnaast heb je te maken met de ARP requests en andere netwerk (LAN) relevante pakketten die om de seconde wel ongeveer over de kabel gaan.

Om er zeker van te zijn dat er geen rare dingen rondvliegen:
Download Wireshark
Schakel alle programmas die iets met het internet te maken hebben uit ( inclusief Windows update )
Bekijk traffic voor een minuut of 2

Als je vreemd traffic ziet binnenkomen of naar buiten gaan ( naar een vreemde domeinnaam, ip adres, etc ) dan moet je dit eerst controleren of het wel echt vreemd is:

whois domein
ripe whois ip
Op welke port komt het binnen?
Op welke port gaat het naar buiten?

En dan kun je vaststellen of het evil is.
01-03-2011, 07:36 door Syzygy
Als je geen software wil installeren kun je ook even een netstat -an doen
04-03-2011, 18:33 door phaelin
Als je bijvoorbeeld firefox hebt draaien, of java geinstalleerd hebt, of een virusscanner controleren die allemaal regelmatig op updates. Ook bittorrent levert veel verkeer op zelfs als je niets aan 't up/downloaden bent. Het houdt trackers in de gaten en er gaat veel op en neer verkeer op aan telemetrie. Je kunt in W7 inderdaad zien welk proces hoeveel bits/seconde gebruikt en of 't in en uit gaat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.