image

Wit-Russische oplichter deed zich voor als slachtoffer

donderdag 24 februari 2011, 11:41 door Redactie, 1 reacties

Een 26-jarige Wit-Rus heeft voor het Amerikaanse gerecht toegegeven gedurende een aantal jaren verschillende banken te hebben opgelicht. Dmitry Naskovetz riskeert een celstraf van 38 jaar. Naskovetz beheerde de website Callservice.biz waar meer dan 2.000 criminelen fraude pleegde met identiteiten. De Duits- en Engels sprekende criminelen van Callservice belde banken en bevestigden de transacties eerder gemaakt door andere criminelen. Ze deden zich hierbij voor als het slachtoffer van de identiteitsfraude.

Om te bevestigen dat ze met de echte rekeninghouder te maken heben vragen banken vaak om persoonlijke informatie van de beller. Naskovetz zorgde ervoor dat zijn werknemers het juiste geslacht en de juiste leeftijd wisten en beschikking hadden over andere persoonlijke informatie van het slachtoffer. Zo konden zij de vragen als "In welke stad ben je getrouwd", of "Wat is de naam van je oudste broer/zuster" beantwoorden. Callservice.biz werkte samen met een website genaamd CardingWorld.cc, die gestolen bankpassen en -gegevens kochten en verkochten. De beheerder van CardingWorld.cc, Wit-Rus Sergey Semasko, staat inmiddels terecht in Wit-Rusland.

De uitspraak in de Naskovetz zaak volgt op 26 mei.

Reacties (1)
24-02-2011, 11:56 door Syzygy
Ja vaak met inside info kom je een end, maar je moet wel op een keer cashen en stoppen want vroeg of laat loop je in de peiling.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.