image

Firefox plugin voor veilig webwinkelen

zondag 27 februari 2011, 15:18 door Redactie, 2 reacties

Om online consumenten tegen valse en gehackte webwinkels te beschermen, heeft beveiligingsbedrijf Zscaler een plugin ontwikkeld die op kwaadaardige code controleert. Net als blocklists van moderne browsers als Google Chrome, Firefox en Internet Explorer, waarschuwt de Safe Shop plugin als consumenten een gevaarlijke pagina willen bezoeken. De uitbreiding kijkt hierbij naar verschillende onderdelen, zoals de aanwezigheid van een backdoor, vermeldingen in zoekmachines, geïnjecteerde HTML of JavaScript en verschillende ander zaken.

Om te voorkomen dat mensen de blacklist van Zscaler gebruiken om gehackte websites te vinden, worden de geblackliste domeinnamen in een hashtabel opgeslagen. De Safe Shop plugin is alleen beschikbaar voor Firefox.

Daarnaast wordt de uitbreiding nog niet via de addons.mozilla.org pagina van Mozilla aangeboden. De beveiliger laat weten dat de code inmiddels wel aan Mozilla zou zijn aangeboden, maar dat de werking en inhoud daarvan nog niet gecontroleerd is. Iets wat waarschijnlijk een paar weken zal duren.

Reacties (2)
27-02-2011, 18:30 door quikfit
Als het werkt...waarom niet.
01-03-2011, 10:43 door Anoniem
Het is voor consumenten allicht een beter alternatief dan noscript :)

Want een nadeel van noscript is dat je enig verstand moet hebben van de werking de website
Om nog maar te zwijgen over payment service providers! je laat noscript toestaan, pagina herlaad en hups de pleuris breekt uit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.