image

Morgan Stanley slachtoffer Google-aanvallers

dinsdag 1 maart 2011, 17:02 door Redactie, 1 reacties

Ook Morgan Stanley is hard getroffen door dezelfde aanvallers die begin vorig jaar bij Google wisten in te breken, zo blijkt uit de gelekte e-mails van het Amerikaanse beveiligingsbedrijf HBGary. Het bedrijf werd na de Aurora-aanvallen door de zakenbank ingehuurd. "Ze zijn hard getroffen door de echte Aurora-aanvallen (niet de onzin in het nieuws)", aldus een e-mail van security engineer Phil Wallisch. Zijn e-mail was één van de zeventigduizend berichten die door een handvol Anonymous-leden werden buitgemaakt.

Morgan Stanley is de eerste financiële dienstverlener waarvan bekend is geworden dat het ook slachtoffer is geworden. Toen Google de aanvallen bekend maakte, liet het weten dat zo'n dertig bedrijven waren getroffen. In de gelekte HBGary e-mails staat niet wat de aanvallers buitmaakten. "Ze hebben me toegang tot een zeer gevoelig rapport over hun Aurora-ervaring gegeven", gaat Wallisch verder, die opmerkt dat hij de wens van de zakenbank om de gegevens met niemand te delen zal eren.

Reacties (1)
01-03-2011, 20:40 door Anoniem
"Ze hebben me toegang tot een zeer gevoelig rapport over hun Aurora-ervaring gegeven", gaat Wallisch verder, die opmerkt dat hij de wens van de zakenbank om de gegevens met niemand te delen zal eren.

oops. wat stekelige business is security toch.
ik spreek uit ervaring...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.