image

"iPhone sneuvelt vroeg tijdens hackerwedstrijd"

donderdag 3 maart 2011, 09:11 door Redactie, 4 reacties

De Apple iPhone zal op de eerste dag van de Pwn2Own hackerwedstrijd gekraakt worden, zo voorspelt beveiligingsonderzoeker Chris Evans. Tijdens Pwn2Own zullen hackers zowel verschillende browsers als smartphones aan de tand voelen. De onderzoekers hebben drie dagen de tijd om het onderliggende besturingssysteem volledig over te nemen. Op de laatste dag van de wedstrijd verschijnt echter de iPad 2 met het iOS 4.3 besturingssysteem.

De nieuwe iOS versie is onder andere voorzien van ASLR, wat aanvallen door hackers zou bemoeilijken en verschijnt ook voor de iPhone. Beveiligingsexpert Stefan Esser vraagt zich dan ook af of dit een probleem wordt voor deelnemers aan Pwn2Own. Evans stelt hem gerust. "De iPhone wordt op de eerste dag gekraakt, dus ASLR op dag drie is geen probleem."

Sony
Eerder werd bekend dat de bekende PS3-hacker George "Geohot" Hotz niet aan de hackerwedstrijd kan deelnemen. Hij moest zich gedwongen terugtrekken om zich op de door Sony aangespannen rechtszaak te kunnen voorbereiden. Hotz is wel van plan om volgend jaar aanwezig te zijn. De hacker stond als eerste gepland om de Dell Venue smartphone te hacken.

Reacties (4)
03-03-2011, 13:33 door eMilt
Alle deelnemers die meedoen aan Pwn2Own hebben hun hack al klaar dus het is alleen nog een kwestie van uitvoeren. Ze gaan echt niet daar nog bedenken hoe ze de browser gaan hacken.
03-03-2011, 16:11 door Syzygy
Door eMilt: Alle deelnemers die meedoen aan Pwn2Own hebben hun hack al klaar dus het is alleen nog een kwestie van uitvoeren. Ze gaan echt niet daar nog bedenken hoe ze de browser gaan hacken.

en met die kennis kan je als beveiligingsonderzoeker wel een risicoloze voorspelling doen ;-)

Als het regent in september, valt Kerstmis in december !!
03-03-2011, 22:04 door Anoniem
Hotz wil volgend jaar meedoen? Lol, die vent mag over een paar maanden waarschijnlijk niet eens meer in de buurt van een PC komen en heeft dan een persoonlijk faillisement. Als 'ie dan al niet een celstrafje uitzit. Sony kleed 'm helemaal uit, en terecht!
04-03-2011, 09:39 door Anoniem
Door Anoniem: Hotz wil volgend jaar meedoen? Lol, die vent mag over een paar maanden waarschijnlijk niet eens meer in de buurt van een PC komen en heeft dan een persoonlijk faillisement. Als 'ie dan al niet een celstrafje uitzit. Sony kleed 'm helemaal uit, en terecht!

Terecht?! Het zou betekenen dat de rechtsstaat daar echt volledig in handen van de bedrijven is. De jongen heeft niets misdaan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.