image

Vrije spamkoning aan digitale ketting

donderdag 3 maart 2011, 14:29 door Job de Jong, 2 reacties

Voormalig spamkoning Robert Soloway is weer vrij en mag onder streng toeziend oog van reclasseringsambtenaren weer het internet op. De inmiddels 31-jarige Soloway werd drie jaar terug veroordeeld wegens spam, fraude en belastingontduiking. Hij verklaarde meer dan biljoen spamberichten te hebben verstuurd.

Soloway belooft plechtig geen spam meer te versturen: "Als ik spam verstuur is dit in strijd met mijn proeftijd. Zodra ik een e-mail verstuur zorg ik dat het maar naar één persoon gaat. Ik zal waarschijnlijk niet eens de CC functie gebruiken." Als onderdeel van zijn "plea deal", zal de reclassering drie jaar lang elke verstuurde en ontvangen e-mail alsmede alle bezochte websites monitoren.

Internet
Na een paar jaar gevangenschap wil Soloway het internet weer ontdekken. "Ik heb nog nooit Facebook gebruikt, maar heb gehoord dat het leuk is. En wat e-mail betreft, dat zit bij Facebook ingebouwd." De spamkoning heeft een gevangenisstraf van bijna vier jaar achter de rug en beweert zijn leven te hebben gebeterd.

Hij wil nu bedrijven helpen om zich te beschermen tegen de gevaren van spam. Advocate Kathryn Warma, die destijds Soloway achter de tralies zette, kijkt de kat uit de boom: "Je hoopt altijd dat mensen het rechte pad zullen bewandelen. Als dit bij hem nu het geval is, dan ben ik daar blij om. Maar ik trek nog geen conclusies."

Reacties (2)
03-03-2011, 16:19 door Syzygy
Voormalig spamkoning Robert Soloway is weer vrij en mag onder streng toeziend oog van reclasseringsambtenaren weer het internet op
leuk als ie een keer 's nachts wil mailen ;-)

Soloway belooft plechtig geen spam meer te versturen:
Vanwaar dan al die controle ??

Ik zal waarschijnlijk niet eens de CC functie gebruiken.
Nee, de BCC natuurlijk ;-)

"Ik heb nog nooit Facebook gebruikt, maar heb gehoord dat het leuk is.
met erg veel SPAM mogelijkheden zei hij binnensmonds.

Advocate Kathryn Warma, die destijds Soloway achter de tralies zette, kijkt de kat uit de boom: "Je hoopt altijd dat mensen het rechte pad zullen bewandelen. Als dit bij hem nu het geval is, dan ben ik daar blij om.
Prachtig zo'n advocaat die het niet om het geld doet.
03-03-2011, 17:10 door Anoniem
haha ik kan altijd wel om je lachen Syzygy. Toch vraag ik me af hoeveel geld deze persoon heeft verdiend met zijn acties en hoeveel hij daarvan als belastingsschuld en boetes heeft moeten afdragen. Daarnaast hoe wil je dit controleren? een laptop is zo gekocht en een hotspot is zo gevonden. (er vanuit gaande dat zijn pc zelf gemonitord word ipv het verkeer, anders is een vpn verbinding ook zo opgezet natuurlijk)

Jeroen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.