image

Hotelketen lekt klantgegevens via Google

vrijdag 4 maart 2011, 13:59 door Redactie, 3 reacties

Een keten van zeer luxe hotels in Zuid-Korea heeft op knullige wijze klantgegevens op het internet gelekt. Via de zoekmachine van Google waren namen, geboortedatum, e-mailadressen, telefoonnummers en check-in en check-uit data van Ambassador Hotel klanten te vinden. Volgens de Zuid-Koreaanse televisiezender Arirang geven de hotelketen en Google elkaar de schuld. Experts leggen de schuld bij het hotel neer, dat de vertrouwelijke gegevens niet voor de Googlebot had afgeschermd. Google stelt dat het dan ook niet voor het lek verantwoordelijk is.

Reacties (3)
04-03-2011, 14:45 door Syzygy
Lekker dom.

Waarschijnlijk hebben ze wel veel aandacht besteed aan hun Metatags zodat ze maar goed vindbaar zijn op Google maar een klein edoch belangrijk detail over het hoofd gezien.
04-03-2011, 15:10 door N4ppy
Lijkt me dat als de googlebot er bij kan dat dan anderen er ook bij kunnen = fail van het hotel, hoort afgeschermd te zijn.
Of het is afgeschermd maar dat alleen de googlebot er bij kon dan is het ook een fail want dan hebben ze niet nagedacht over wat dan die googlebot is waar ze access aan gegegeven hebben.
04-03-2011, 15:31 door Anoniem
Die informatie zou niet voor spiders bereikbaar moeten zijn..... en dan achteraf Google de schuld geven
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.