Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Internet Explorer 8 en Windows Live Mail, kan deze niet meer afsluiten

04-03-2011, 14:48 door Hadek, 2 reacties
Hallo Allemaal,
Sinds 2 maart 2011 heb ik bij een laptop met vista Business het volgende probleem.
Als men de Explorer gebruikt (werkt goed) maar als deze afsluit krijg dan een venster "Interner Eplorer werkt niet meer. Eris een probleem opgetreden wardoor het programma niet goed werkt. Zie dan bij het tabblad "Dit blad is hetsteld". Dit herhaald zich waarneer je afsluit, kan niet normaal afsluiten, met fratsen wel via het "Taakbeheer".

Vermoed zelf dat het te maken heeft Microsoft update of patch, want als ik naar het systeem herstel ga en de computer een paardagen terug herstel, dan werkt het weer goed. Zijn er weer updates of patches ontvangen (vermoedelijk Microsoft Silverlight) dan treed het probleem weer op (zie via Ccleaner dat er fouten zijn ontstaan bij het installeren van Microsoft Silverlight).
Op de site van Microsoft zie ik geen melding hierover.

Oplossingen zijn welkom.
Reacties (2)
04-03-2011, 15:00 door Syzygy
Kijk welke patch(es) het zijn.
Ga naar de site van MS om te zien wat die patches doen en of je ze wel nodig hebt.
Zoek op Google naar die patch en problemen daaromtrent (eventueel in combinatie met Vista en/of IE 8) of anderen ook die problemen hebben en of er wellicht een oplossing voor is.

Met de info die je geeft kunnen we weinig uitrichten.
Je hebt problemen die veroorzaakt worden door EEN patch !
Dat is feitelijk de info die je geeft
(die overigens goed is maar met een patch nummer(s) erbij kunnen we wat meer doen voor je)
04-03-2011, 15:25 door Ilja. _V V
Dit word waarschijnlijk veroorzaakt door:

ACR (Automatic Crash Restore)
Help IE8
Met ACR wordt een tabblad hersteld als dit tijdens een sessie vastloopt. Als echter het gehele venster vastloopt, worden de gegevens verwijderd en kan het venster niet worden hersteld.
Probeer hetvolgende (XP-benaming): Start, Configuratiescherm, Netwerk- en Internet-verbindingen, Internetopties, tabblad Geavanceerd, dan onder Webpagina's bekijken: Automatisch crashherstel inschakelen UIT vinken, IE herstarten.
In IE: Extra, Internetopties, etc...

Dit probleem komt overigens niet alleen & uitsluitend in Vista voor, bovendien kan dat ook gebeuren in IE7. Meestal ligt het niet aan de computer zelf, maar eerder de verbinding, maar meest waarschijnlijk de server van de betrokken website. Met als gevolg dat IE achter zijn eigen staart aan gaat rennen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.