image

Grootschalige cyberaanval op Franse overheid

maandag 7 maart 2011, 14:11 door Redactie, 1 reacties

De Franse overheid is het doelwit van een gerichte cyberaanval geworden waarbij de aanvallers het op documenten over de G20-Top hadden voorzien. De aanvallen van afgelopen december waren gericht tegen het Franse ministerie van Financiën. Volgens minister Francois Baron is er een onderzoek ingesteld en zijn er aanwijzingen. Bij de aanval zouden 150 computers zijn getroffen, maar op wat voor manier is onbekend.

De informatie zou uiteindelijk via Chinese websites verstuurd zijn, zo laat een anonieme Franse overheidsfunctionaris weten. Die merkt op dat dit niet zoveel zegt. De directeur van het Franse Nationale Agentschap voor IT Security zegt tegenover het magazine Paris Match dat de aanvallers "vastberaden, georganiseerde professionals" waren. Daarnaast zou het de eerste aanval van deze omvang en schaal tegen de Franse staat zijn.

Reacties (1)
08-03-2011, 05:23 door Anoniem
"Daarnaast zou het de eerste aanval van deze omvang en schaal tegen de Franse staat zijn."

Overheden hebben geen idee wat er bij hen gebeurt. De Fransen bedoelen te zeggen dat het de eerste keer is dat ze het zien. Het zou me verbazen als niet ook de andere G20 deelnemers dergelijk ongewenst bezoek hebben gehad.

Aan de andere kant, de Franse inlichtingendiensten zijn er goed in zelf operaties uit te voeren en vervolgens derden de schuld te geven. Gewoon een staaltje bluf behoort ook tot de mogelijkheden. Neemt niet weg dat zij en andere overheden niet in staat zijn zulke aanvallen af te slaan. Aanvallen is makkelijker dan verdedigen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.