image

Doorsnee website 270 dagen per jaar lek

dinsdag 8 maart 2011, 10:39 door Redactie, 1 reacties

De gemiddelde website heeft 270 dagen per jaar met een ernstig beveiligingslek te maken, zo blijkt uit onderzoek onder meer dan drieduizend websites. Uit het rapport van beveiligingsbedrijf WhiteHat Security blijkt verder dat cross-site scripting niet meer de meest voorkomende kwetsbaarheid is, maar het lekken van informatie. 64% van de geteste websites had met "information leakage" te maken, net iets meer dan cross-site scripting dat voorheen altijd op de eerste plek stond.

"Het is onvermijdelijk dat websites foute code bevatten, zeker in websites die continu worden bijgewerkt", zegt oprichter en CTO Jeremiah Grossman. In zwaar gereguleerde markten, zoals de gezondheidszorg en banken, is het percentage kwetsbare websites veel lager. Daar hadden het afgelopen jaar respectievelijk 14 en 16 procent van de websites het jaar door een beveiligingslek.

Reacties (1)
08-03-2011, 13:59 door Syzygy
Information Leakage describes a vulnerability in which a website reveals sensitive data, such as technical details of the Web application, environment, or user-specific data.

Toe nou mensen, dan zijn alle sites verdacht want ik haal op elke site wel iets specifieks naar boven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.