image

Duits bedrijf ontwikkelde spyware voor Egypte

dinsdag 8 maart 2011, 11:35 door Redactie, 3 reacties

Een Duits bedrijf ontwikkelde spyware voor de Egyptische overheid om mogelijk het internetverkeer van burgers te bespioneren, zo zou blijken uit vertrouwelijke overheidsdocumenten. De documenten werden onlangs uit het hoofdkwartier van de Egyptische veiligheidsdienst buitgemaakt. De software heet "FinFisher" en is een spyware-framework, dat uit meerdere onderdelen bestaat, waaronder een "infection proxy".

Het is onduidelijk of de Egyptische overheid op het voorstel is ingegaan en of de software, indien aangeschaft, ook is gebruikt. Het Finse F-Secure zegt dat het geen uitzonderingen maakt voor overheden die niet willen dat hun spyware wordt gedetecteerd, hoewel het hiertoe nooit een verzoek heeft gekregen.

"Het is eenvoudig om een situatie voor te stellen waar onze klant onschuldig is, maar van een misdrijf wordt verdacht dat hij niet heeft gepleegd. In zo'n situatie verwacht hij dat zijn virusscanner hem tegen malware beschermt, ook al komt die malware van de overheid. Dit is nog relevanter als de klant in een totalitaire staat leeft", zegt Mikko Hypponen van F-Secure.

Reacties (3)
08-03-2011, 12:39 door Anoniem
"Een Duits bedrijf": http://www.elaman.de/finfisher-it-intrusion.php
08-03-2011, 16:52 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-03-2011, 00:47 door _____
Wat is bonafide? Dat weet niemand precies. Kijk wat er boven water is gekomen uit de door Anonymus gepubliceerde e-mails van HBGary. Hoe meer je er over leest hoe meer het lijkt op SciFi.

En nu zal ik met de door mij genoemde namen in dit schrijven ook wel weer ergens opvallen!

To be or not to be paranoid?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.