image

Miljoen websites eind 2010 besmet

dinsdag 8 maart 2011, 12:17 door Redactie, 7 reacties

De laatste drie maanden van vorig jaar waren meer dan een miljoen websites met malware geïnfecteerd. Een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, aldus beveiligingsbedrijf Dasient. De kans dat een internetgebruiker na drie maanden van surfen een besmette pagina heeft bezocht is 95%. Aanvallers gebruiken vooral oude lekken uit 2006, 2007, 2008 en 2009 om de systemen van ongepatchte bezoekers met malware te infecteren.

Naast besmette websites is het ook oppassen voor besmette advertenties. In het vierde kwartaal van vorig jaar werden er dagelijks drie miljoen besmette advertenties per dag getoond. Een toename van honderd procent ten opzichte van de 1,5 miljoen advertenties een kwartaal eerder. De groei zou vooral samenhangen met betere monitoring en meer incidenten.

Verder was ipq.com het favoriete domein voor het uitvoeren van aanvallen. Ipq.com is een gratis DNS-dient, die cybercriminelen gebruiken om kosten te besparen en de sporen van hun aanvallen te verbergen.

Reacties (7)
08-03-2011, 14:08 door Diynasap
Vraag me af of die kansberekening in dit artikel wel klopt. Hoe staan die miljoen websites in verhouding tot het totale aantal websites en de kans van 95% dat een internetgebruiker na drie maanden van surfen een besmette pagina heeft bezocht. Zijn dit mensen die allemaal kansloos surfen? Ik persoonlijk bezoek veelal dezelfde sites, die mij vertrouwd zijn en klik nooit op advertenties (zijn vrijwel ook nooit zichtbaar in mijn strak afgestelde boordevol add-ons firefox).

Iemand?
08-03-2011, 14:49 door waaromdan
Easy, doordat een groot deel niet al zijn programma's up to date heeft. Klikken is één ding, ook het simpelweg bezoeken van een besmette site betekent infectie. @ Diynasap, mocht je social media accounts hebben, die sites zijn niet veilig, niet vertrouwd.
08-03-2011, 14:57 door Anoniem
Tja, lijkt me schelen of je alleen de krant leest of
pornosites en windows programma's zoekt in .cn domeinen.
De meeste mensen surfen toch naar een beperkt aantal sites.

>Vraag me af of die kansberekening in dit artikel wel klopt. Hoe staan die miljoen websites in verhouding tot het totale >aantal websites en de kans van 95% dat een internetgebruiker na drie maanden van surfen een besmette pagina heeft >bezocht. Zijn dit mensen die allemaal kansloos surfen? Ik persoonlijk bezoek veelal dezelfde sites, die mij vertrouwd zijn >en klik nooit op advertenties (zijn vrijwel ook nooit zichtbaar in mijn strak afgestelde boordevol add-ons firefox).
08-03-2011, 15:05 door Syzygy
Er wordt nooit een uitleg gegeven bij die cijfers. Wat is de bron van informatie, hoe groot was de onderzoeksgroep etc.

Ze slaan er maar een slag naar.
Ik word er zo moei van !
08-03-2011, 16:05 door Rubbertje
Door Syzygy: Er wordt nooit een uitleg gegeven bij die cijfers. Wat is de bron van informatie, hoe groot was de onderzoeksgroep etc.

Ze slaan er maar een slag naar.
Ik word er zo moei van !
Even op aldus in het artikel klikken. Dan zie je dat het rapport van Dasient weer gebaseerd is op het rapport van o.a. Cisco.
08-03-2011, 16:05 door Damiaen
http://www.worldwidewebsize.com/

Kortom druppel op een gloeiende plaat.
08-03-2011, 17:01 door Syzygy
Door Bastos:
Door Syzygy: Er wordt nooit een uitleg gegeven bij die cijfers. Wat is de bron van informatie, hoe groot was de onderzoeksgroep etc.

Ze slaan er maar een slag naar.
Ik word er zo moei van !
Even op aldus in het artikel klikken. Dan zie je dat het rapport van Dasient weer gebaseerd is op het rapport van o.a. Cisco.

Ja en heb je het ook gelezen
Dit is de bron:
The Cisco Global Threat Report is a compilation of data collected across four core segments of Cisco Security: Intrusion
Prevention System (IPS), IronPort, Remote Management Services (RMS), and ScanSafe. The report is published quarterly in the hopes that it will inspire and motivate you to perform your own in-house analysis on an ongoing basis.


Ze gaan dieper op de cijfers in maar of het nou 10 of 100000000000000 IPS zijn geweest, waar ze stonden etc. ??
En allemaal Cisco's dus heb je geen inzage in de cijfers bij bedrijven met andere IDS-en.

Je kunt dus alleen de trant met enige zekerheid vaststellen (meer of minder)

Collectieve bangmakerij en Smart Marketing
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.