image

Overheid grote winnaar Big Brother awards

donderdag 10 maart 2011, 10:46 door Redactie, 8 reacties

De Nederlandse overheid en dier plannen waren gisteren de grote winnaars tijdens de Big Brother awards. De door Bits of Freedom in het leven geroepen award zet personen, bedrijven, overheden en voorstellen te kijk die het afgelopen jaar controle op burgers en inbreuken op privacy hebben bevorderd. In de categorie Overheid ging het ministerie van Sociale Zaken er met de prijs vandoor vanwege de huiscontroles door pandbrigades en de komende uitbreiding van die praktijk, waarbij alle uitkeringsgerechtigden worden verplicht huiscontroles te ondergaan.

Het plan voor Deep Packet Inspection, een permanente internettap op het verkeer van alle Nederlandse internetters, won de prijs in categorie voorstellen. De award voor bedrijven ging naar Trans Link Systems en OV-bedrijven, vanwege het doorzetten van de OV-chipkaart, "ondanks de vele constateringen dat de kaart onherstelbaar kapot is", aldus Bits of Freedom. Trans Link Systems won ook de publieksprijs.

Vechten
Trans Link was aanwezig om de prijzen in ontvangst te nemen en liet weten dat het de OV-chipkaart een succes wil maken, ook op het gebied van privacy. Daarnaast zouden Nederlanders trots op de veel geplaagde kaart moeten zijn. De persoon die de grootste bedreiging voor de privacy van Nederlandse burgers vormde was minister Ivo Opstelten. Hij was niet aanwezig om zijn prijs in ontvangst te nemen, maar liet in een brief weten dat hij Bits of Freedom niet kende.

Als laatste kreeg Rop Gonggrijp de Winston Award, de prijs voor mensen die vechten voor een vrije informatiesamenleving. "We moeten terugvechten, dit is ons moment. Dit moet een veel groter thema worden dan het nu is", aldus de Nederlandse oerhacker.

Reacties (8)
10-03-2011, 11:10 door Anoniem
"De persoon die de grootste bedreiging voor de privacy van Nederlandse burgers vormde was minister Ivo Opstelten. Hij was niet aanwezig om zijn prijs in ontvangst te nemen, maar liet in een brief weten dat hij Bits of Freedom niet kende."

Het verbaast me helaas niet; waarschijnlijk weet hij ook niet wat het begrip "privacy" betekent.

En weer een lichtend voorbeeld van een volksverlak... volksvertegenwoordiger.. :-(
10-03-2011, 11:23 door anoniem lafbekje
Gefeliciteerd Winnaars!

Op deze site wonnen geloof ik Facebook en Google ;P
10-03-2011, 11:40 door Anoniem
Ook al komt Opstelten mijns inziens wel eens wereldvreemd over denk ik dat dit vooral een politieke uitlating van hem is, maar omdat het meer over hem zegt dan iets anders denk ik tevens dat het geen slimme opmerking is.
10-03-2011, 11:45 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-03-2011, 12:31 door Anoniem
Ach, als het maar publiciteit genereert, dan wordt burger en media langzaam maar uiteindelijk wel wakker.
10-03-2011, 12:48 door Anoniem
Het boek en de film "1984 " zijn nog nooit zo reëel geweest als nu. Dit is een angstaanjagende constatering. Het enige verschil met verwerpelijke totalitaire regimes in de rest van de wereld is het feit, dat hier niet fysiek gemarteld wordt. Echter langzaam maar zeker verwordt Nederland tot een politiestaat. Met een overheid die alles van je weet, altijd op de hoogte is van waar je bent of bent geweest, inzage heeft in je emailverkeer, je telefoongesprekken aftapt etc etc.
Maar je privacy wordt steeds gewaarborgd, zo verkondigt men. Ja ja, natuurlijk! Net zoals er bij elke chemische ramp geen gevaar voor de volksgezondheid is.
Wij zijn zo langzaamaan een kudde koeien en onze overheid is de menner! Leve Nederland, Hiep Hiep Hoera.
14-03-2011, 15:49 door Anoniem
Ook wij moeten eigenlijk demonstreren tegen te staat!!!

Net als overal ter wereld....
Of zijn we (al) vleugellam..?

Ome Joop ût Tilburg
12-04-2011, 00:37 door Anoniem
Sheeple..http://soundcloud.com/beatblenderz/larger-than-famous
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.