image

MSN-worm kost Nederlander 14.000 euro

vrijdag 11 maart 2011, 14:00 door Redactie, 5 reacties

De Rotterdamse rechtbank heeft de Nederlandse maker van een MSN worm een boete van 14.000 euro opgelegd. De man was eerder door de OPTA tot een boete van 16.000 euro veroordeeld en ging hier tegen in beroep. De malware wijzigde de MSN Messenger van nietsvermoedende personen, waarna er vervolgens allerhande reclame software op de pc van die personen werd gedownload. De rechtbank vindt dat OPTA voldoende zorgvuldig is geweest in haar onderzoek. Zo werd de overtreder meerdere keren gewezen op zijn zwijgrecht. Het gevorderde bewijsmateriaal is daarom rechtmatig verkregen.

De rechtbank meent wel dat OPTA bij het opleggen van de hoogte van de boete rekening had moeten houden met de psychische gesteldheid van de overtreder. Uit de bevindingen van een deskundige blijkt dat de overtreder een psychische stoornis had en leed aan depressiviteit. De rechtbank oordeelt dat daarom sprake is van verminderde verwijtbaarheid bij de overtreder en matigt daarom de opgelegde boete tot 14.000 euro.

Een tweede particulier die ook was veroordeeld, is ook tegen de opgelegde boete in beroep gegaan, maar over die zaak moet de rechtbank nog uitspraak doen.

Reacties (5)
11-03-2011, 14:07 door Syzygy
Hij had nog 7 x depressiever moeten zijn om boete vrij weg te komen.
11-03-2011, 14:19 door Preddie
Door Syzygy: Hij had nog 7 x depressiever moeten zijn om boete vrij weg te komen.



sja dat blijft dus apart in het NL rechtsysteem, hoe meer er mis is in je bovenkamer des te minder straf krijg je en des te groter de kans dat je in korte tijd in herhaling valt. Een wel functionerend iemand, krijgt een hogere straf terwijl zou mogen verwachten dat zo iemand ook beter in staat is te leren van zijn eigen fouten ...... maargoed dat noemen ze recht geloof ik....
11-03-2011, 16:54 door Syzygy
@Predjuh

Als er 's nachts een junk in huis staat met een mes en die geef je even een klap zodat ie valt en hij heeft dan plotseling hoofdpijn, ga jij er op voor het aanbrengen van hersenletsel.

Want bij jou valt wat te halen.

Da's ook recht !!!
13-03-2011, 20:29 door Anoniem
Het is Kelvin nog wat.. het was een vb bestandje die gebruikmaakt van MSN API en sendkeys. Nordin Nasari heeft het geclaimd alof hij de maker ervan was..

Eerst versie dropte de bestanden in %programfiles%\kelvin met de bestanden project1.exe en owned.jpg de antivirus bedrijven noemden het KELVIR.A

De tweede versie KELVIR.B werdt gebruikt door Nordin Nasari en een NLder met de nicknaam Dragon. Ze gebruikten het voor het verspreiden van loudcash (nu zangocash) toolbar ze verdienden samen 3000 USD$ perdag ermee
17-03-2011, 16:44 door Anoniem
Door Syzygy: @Predjuh

Als er 's nachts een junk in huis staat met een mes en die geef je even een klap zodat ie valt en hij heeft dan plotseling hoofdpijn, ga jij er op voor het aanbrengen van hersenletsel.

Want bij jou valt wat te halen.

Da's ook recht !!!

Nou nee niet meer hoor... politie en overheid zijn inmiddels een stuk coulanter wat betreft bovenstaande voorbeeld. Er zijn zelfs plannen om een wijziging te doen in de wetten hieromtrent! Met andere woorden je kunt de genoemde Junk rustig een tik verkopen 112 bellen en een burgerarrest doen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.