image

Aardbeving Japan goudmijn voor internetoplichters

maandag 14 maart 2011, 13:13 door Redactie, 4 reacties

Criminelen maken massaal gebruik van de aardbeving in Japan om mensen via het internet op te lichten. Inmiddels zijn er talloze websites gevonden die nieuws of informatie over de ramp lijken te bieden, maar in werkelijkheid bezoekers met een nep-virusscanners proberen te infecteren. De websites worden vooral via zoekmachines, het zogeheten SEO (search engine optimization), aan de man gebracht. Wie op aardbeving-gerelateerde termen zoekt, kan de websites in de zoekresultaten tegenkomen.

Ook zijn er websites en e-mails gevonden die persoonlijke gegevens proberen te ontfutselen of gebruikers tot het afgeven van donaties verleiden. Het Japanse anti-virusbedrijf Trend Micro waarschuwt verder voor een scam die zich via Facebook verspreidt.

Het gaat om een link die gebruikers naar een valse videosite leidt waar hun telefoonnummer wordt gevraagd. De website lijkt allerlei video's te bevatten, maar klikt men op één van afbeeldingen, dan wordt er via clickjacking automatisch een "Like" op de muur van de Facebook-gebruiker geplaatst.

Reacties (4)
14-03-2011, 13:20 door Anoniem
Ik wil het nog wel een keer uitleggen, maar als je van een site weg gaat moet je uitloggen.
14-03-2011, 13:27 door Anoniem
Mensen die zulke praktijken uitvoeren over de rug van de mensen die dit leed hebben meegemaakt en al hun bezittingen zijn kwijt geraakt, mogen wat mij betreft hun leven lang nooit meer een toetsenbord aanraken.
14-03-2011, 14:44 door spatieman
/sick modus aan
jongens!
kunnen jullie geld sturen .
ik zit momenteel in japan vast, ik ben beroofd worden, en heb geld nodig om naar huis te komen...
....
14-03-2011, 18:01 door Syzygy
Door spatieman: /sick modus aan
jongens!
kunnen jullie geld sturen .
ik zit momenteel in japan vast, ik ben beroofd worden, en heb geld nodig om naar huis te komen...
....

pak je surfplank maar en wacht op de volgende tsunami
prettige reis
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.