image

ChristenUnie wil bodyscanners in heel Europa

woensdag 16 maart 2011, 13:29 door Redactie, 13 reacties

Als het aan de ChristenUnie ligt krijgen luchtvaartreizigers straks niet meer de keus tussen de metaaldetector en bodyscanner. De partij wil dat alle metaaldetectors op Europese luchthavens door bodyscanners worden vervangen. "Security Scanners kun je zien als de opvolgers van de metaaldetectors die nu nog op veel Europese luchthavens staan. De Security Scanner scant niet alleen metalen voorwerpen maar ook mogelijk gevaarlijke niet-metalen voorwerpen zoals vloeistoffen. Daarom wil ik dat Europese luchthavens deze systemen invoeren in plaats van de huidige metaaldetectors", aldus ChristenUnie Europarlementariër Peter van Dalen.

Gezondheid
Daarbij moeten volgens hem alleen de meest geavanceerde security scanners worden gebruikt. "Er zijn ook security scanners op de markt die een bedreiging vormen voor de volksgezondheid en de privacy. Zo gebruiken oude systemen röntgenstraling in hun technologie, en dat is niet goed voor de gezondheid van de passagier, zeker wanneer een passagier meerdere keren per jaar door een dergelijke machine moet" laat Van Dalen weten.

Hij wijst ook naar de oude scanners die nog foto's van passagiers maken om gevaarlijke voorwerpen op te sporen. "Dat wil ik niet en het is onnodig. De nieuwste security scanners maken geen foto´s, maar scannen alleen en geven vervolgens op een standaardplaatje aan waar een eventuele gevaarlijk voorwerp kan zitten."

Reacties (13)
16-03-2011, 13:36 door Anoniem
Gelukkig hebben ze niet zoveel stemmen gehaald .... Met dit soort voorstellen geven ze aan er gewoon niks van te begrijpen.
16-03-2011, 13:50 door Syzygy
Bodyscanners zijn "duivelse uitvindingen" , zeg dat maar, vraag me af of ze dan nog zo staan te trappelen ?? ;-)

Met Moslim en Atheïsten filter natuurlijk, kan je die meteen weer terug sturen hahahaha.
16-03-2011, 13:54 door Skizmo
Ben ik even blij dat het grootste deel van nederland weet dat die gasten van de christenunie zo gek als een duppie zijn.
16-03-2011, 14:03 door Anoniem
en dan bedenken dat jullie wel een rechts oude mannetjes minderheidsregering dulden????
16-03-2011, 14:11 door Anoniem
Tuurlijk, de vieze rikken vinden en hun "Dick mesureing machine"...

bl33p
16-03-2011, 14:33 door Anoniem
Gelukkig ligt het niet aan de griezelunie.
16-03-2011, 15:09 door Anoniem
Door Skizmo: Ben ik even blij dat het grootste deel van nederland weet dat die gasten van de christenunie zo gek als een duppie zijn.

oftewel dat atheisme in nederland groot is. Christenen stemmen nog steeds veelal op CDA en CU, maarja dit is een ICT security forum en geen politiek forum.

OT:
Dat CU nooit groot mag worden.
16-03-2011, 15:26 door Anoniem
Die CU'ers hadden zeker nog niet meegekregen dat bodyscanners 0,0 % effectief zijn bij het opsporen van explosieven? Die viespeuken willen zeker wel over de plaatjes van vooral kinderen beschikken zeker? Oh nee, er kon niets worden opgeslagen... stom stom stom....
16-03-2011, 16:15 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-03-2011, 18:01 door Anoniem
Als we iedereen nou onder volledige narcose vervoeren, kan niemand iets raars uit halen...
16-03-2011, 19:58 door Erwtensoep
"ChristenUnie wil bodyscanners in heel Europa"

Erwtensoep wil dat ChristenUnie onwettig wordt verklaart.

Je kan zoveel willen, of het dan ook gebeurt is maar de vraag :P

Door Syzygy: Bodyscanners zijn "duivelse uitvindingen" , zeg dat maar, vraag me af of ze dan nog zo staan te trappelen ?? ;-)

Denk niet dat ze het daarmee eens zijn, bodyscanners zijn mooie instrumenten voor priesters om jongetjes te bekijken..
17-03-2011, 08:07 door Anoniem
Overal scanners?
Dat is een heidens karwei!

Utopie: een wereld zonder CU/SGP/CDA
17-03-2011, 22:23 door Anoniem
citaat: "De nieuwste security scanners maken geen foto´s, maar scannen alleen en geven vervolgens op een standaardplaatje aan waar een eventuele gevaarlijk voorwerp kan zitten."

lees ik nu zo slecht dat ik het kinderporno-tintje er niet in zie. Houd toch eens op met dat eeuwige stomme geblaat. Er staat toch duidelijk dat er met "een standaard plaatje" wordt gewerkt.

Groeten van een lezer, die zich steeds vaker ergert aan de ten onrechte, overbodige en niet op enige kennis en fundering gebaseerd geplaatste zeikreacties.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.