image

Bank detecteert besmette klant zonder virusscanner

vrijdag 18 maart 2011, 12:23 door Redactie, 8 reacties

Banken kunnen voortaan op afstand en zonder virusscanner zien of hun klanten met malware besmet zijn. Beveiligingsbedrijf Trusteer zegt een oplossing te hebben waarmee financiële instellingen zonder aanvullende software op de cliënt computer verdachte transacties kunnen herkennen en stoppen. Vervolgens kan de bank de klant in kwestie waarschuwen dat de gebruikte computer met malware besmet is.

Trusteer benadrukt dat de real-time analyse geen false positives veroorzaakt en een tachtig procent detectie haalt. "Die al opmerkelijk is in vergelijking met het lage gemiddelde dat virusscanners halen", aldus het bedrijf. Verschillende Europese en Amerikaanse banken zouden de bètaversie van Pinpoint al gebruiken, maar welke banken het zijn blijft onbekend.

Reacties (8)
18-03-2011, 13:10 door Anoniem
Verdachte transacties detecteren is iets geheel anders dan malware detecteren. Tevens zijn die dan nog geen bewijs dat er malware op de client pc staat. Malware kunnen ze lijkt me ook niet detecteren, zonder op de client PC te gaan snuffelen? Iets wat weer niet mag zonder toestemming e.d.
18-03-2011, 16:55 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-03-2011, 20:42 door Anoniem
Dan moet je mij het verschil tussen een valse en geldige transactie nog even duidelijk uitleggen. Dan ggraag ook nog over welke sessie het gaat.Hoe kan iemandd het verschil nou zien, en dan ook nog 0 false positives beloven. we zien wel waar het komt...
18-03-2011, 22:44 door _____
Door Peter V:
Door Anoniem: Verdachte transacties detecteren is iets geheel anders dan malware detecteren. Tevens zijn die dan nog geen bewijs dat er malware op de client pc staat. Malware kunnen ze lijkt me ook niet detecteren, zonder op de client PC te gaan snuffelen? Iets wat weer niet mag zonder toestemming e.d.
Nou, als je 80% detectie haalt, dan wordt jouw stelling hier genadeloos onderuit gehaald.

Inderdaad, dat sommetje klopt niet. Als het gaat om 80% van verdachte transacties wordt er dus alleen gekeken naar de transactie op zich en niet naar iets anders. Dus een overschrijving naar Nigeria zal dan wel op voorhand verdacht zijn.
19-03-2011, 08:12 door Above
Alleen deze stelling al:
In order to monitor your transactions and look for fraud, we need to create lines of communication between your bank and our system. None of this information is stored anywhere on our systems.
http://www.pinpoint-fraud.com/security

2. Why does PinPoint need my cell phone location information?

Goh, Big Brother wordt steeds groter.
20-03-2011, 08:05 door Syzygy
Natuurlijk !

Ze mogen op mijn machine en in mijn netwerk rondsnuffelen als ik dat ook bij hun mag doen, tenslotte gaat het bij hun vaker fout dan bij mij.

Dat bedrijf Trusteer wil via deze losse flodder weer even zijn naamsbekendheid in de wereld gooien.
20-03-2011, 20:40 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-04-2011, 19:57 door Anoniem
ING heeft gisteren bij ons ontdekt dat er een valse boeking was gedaan naar een bank in Litouwen. Bij de ING eerder ontdekt. Wij konden op het scherm niets zien (saldo/boeking etc). Je bent er mooi klaar mee. Alle rekeningen maar laten blokkerennu.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.