image

Terreurdreiging Nederland blijft beperkt

vrijdag 18 maart 2011, 16:51 door Redactie, 7 reacties

Het dreigingsniveau voor Nederland en Nederlandse belangen in het buitenland blijft ‘beperkt’, zo laat de Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding (NCTb) weten. Dit betekent dat de kans op een aanslag relatief gering is, maar niet helemaal kan worden uitgesloten. Volgens de NCTb is er nog altijd aanleiding alert te blijven, wat onder andere zou blijken uit de "verwarrende, soms tegenstrijdige en onheilspellende mediaberichten" over de dreiging ten aanzien van andere Europese landen in de afgelopen periode.

De NCTb laat verder weten dat er geen aanwijzingen voor concrete voorbereidingshandelingen voor aanslagen tegen Nederland of Nederlandse personen of objecten in het buitenland zijn.

In het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland (DTN) wordt ook internet kort genoemd. "De rol van het internet vormt al jaren een belangrijke dimensie van de jihadistische dreiging. Het internet is immers een cruciaal middel voor jihadisten. Dat het internet een inspirerende rol kan spelen, blijkt bijvoorbeeld uit de casus van de (grotendeels mislukte) zelfmoordaanslag in Stockholm. De dader was actief op jihadistische sites evenals in Facebook en YouTube en heeft waarschijnlijk gehandeld in de geest van het jihadistische discours op het internet."

Reacties (7)
18-03-2011, 17:00 door Anoniem
Ach hou toch op, de kans op aanslagen in Nederland is nooit groot geweest maar nog steeds word aan alle kanten onze privacy geschonden door niet alleen niet alleen ons eigen land maar ook onze 'allies'.
18-03-2011, 23:20 door spatieman
de enige terroristen zitten in de overheid.
19-03-2011, 08:04 door Above
Beheers je de media, dan beheers je de bevolking.
Propaganda is het beïnvloeden van de publieke opinie om aanhangers te winnen voor bepaalde opvattingen of standpunten. Het omvat alle activiteiten waarmee mensen proberen anderen over te halen om hen te steunen.
19-03-2011, 11:34 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-03-2011, 13:53 door Anoniem
De enige vrijheidsbelemmerende terrorist die in Nederland is de heer "als je niks te verbergen hebt geeft het toch niet" Teeven, en zijn voorganger die niets maar dan ook niets van de geschiedenis van zijn vader heeft mogen leren.
20-03-2011, 07:49 door Syzygy
Ons land, en de regering zijn vriendjes met iedereen. We maken toch internationaal nauwelijks een standpunt. Als we van de USA naar Afghanisatn "moeten"dan hobbelen we leuk achter de Yanken aan en als de andere landen er wat van zeggen dan roepen we: "We moest wel van onze grote broer, sorry."

Nee ik ben ook nog niet zo bang voor een aanval en anders sturen we gewoon ook een bosje "Blumen" naar de Moslim landen.

"Holland, bedankt fur die Blumen"

De hele wereld houdt van ons ;-)

Op het gebied van het Internet zou je meer dreiging verwachten , wij faciliteren tenslotte de grootste Internet Exchange in de wereld (op nog geen kilometer afstand van mijn huis) . Maar ook daarover hebben ze natuurlijk tijdens het design aan gedacht.
Voor een goede nachtrust , lees dit artikel maar even:
http://www.automatiseringgids.nl/technologie/telecom/2010/49/ams-ix-stelt-terroristen-teleur.aspx
21-03-2011, 09:34 door Mysterio
Het probleem met Nederland is dat we ons zo verschrikkelijk interessant vinden zodat terroristen ons wel op de korrel moeten nemen. Goede kans dat de gemiddelde terrorist nog nooit van Nederland heeft gehoord.

Het is logisch dat er een beleid is op terrorisme. Dat we in ons achterhoofd houden dat het kan. Er is gebleken dat er extremistische groeperingen snode plannen beramen in Nederland. En misschien wel voor Nederland. Maar dan nog is dat geen rede om dat maar iedereen te onderwerpen aan een zaklamp in het achterste omdat iedereen wel eens een billenbom zou kunnen dragen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.