Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Foto´s met copyright

22-03-2011, 15:40 door Brebent, 6 reacties
Ik vroeg mij het volgende af.
ik heb een website en gebruikt een foto waar copyright op zit van een andere website er zit zelfs een watermerk op. ik vermeld de bron en fotograaf van deze foto. mag dit wel of niet?(zonder toestemming)

ik maak een berichtje op mij blog en zet te verduidelinking een linkje naar een foto,(ook op deze foto watermerk en copyright). de link. linkt naar de desbetrevende foto op de site van de fotograaf. mag dit wel of niet (zonder toestemming)
Reacties (6)
22-03-2011, 16:29 door Anoniem
Lijkt me niet, daarom zit er ook copyright op. Je zal dus toestemming moeten hebben van eigenaar en als het dan mag plaatsen volgens zijn voorwaarden.
22-03-2011, 16:33 door EDLIN
Nee je mag zonder toestemming van de ander de foto niet op je website zetten.
Eventueel mag je wel een deel van de foto plaatsen met daarbij een bronvermelding als je op jouw website een beschrijving of recensie of zo van de afbeelding geeft.
Doorlinken naar een foto op de website van een ander mag in principe wel tenzij in de gebruiksvoorwaarden van de site staat vermeld dat hotlinken niet is toegestaan.
22-03-2011, 17:21 door Syzygy
Nee dat mag niet.

Je hebt in Nederland niets te maken met Copyright want in Nederland geldt de Nederlandse wetgeving en die is veel strenger.
Standaard heb je in Nederland namelijk te maken met het auteursrecht en dan maakt het niet uit of je uit Nederland of uit een ander land komt.
Als iemand een foto maakt is dat zijn eigendom en een ander mag deze pas plaatsen als de eigenaar er toestemming voor heeft gegeven. Er zit m.i. nog wel verschil in het gewoon tonen van een foto en het voor commerciële doeleinden gebruiken van een foto maar als je dat helemaal tot achter de komma wilt weten moet je het even aan Arnoud vragen .
22-03-2011, 18:28 door Anoniem
mag wel, in geval van citaatrecht. Maar alleen als alleen deze foto gebruikt kan worden, en niet een andere. Een foto van Frank de Boer bij een stukje over voetbal is iets anders dan een foto van een specifieke gebeurtenis, waaraan je in de tekst refereert.
23-03-2011, 12:09 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-03-2011, 13:07 door Anoniem
Als een deel van een tekst, een afbeelding of ander werk onder het citaatrecht valt, dan is voor publicatie ervan geen toestemming van de auteursrechthebbende nodig. In Nederland is het volgens het citaatrecht toegestaan om een deel van andermans werk over te nemen in een aankondiging, beoordeling, bespreking, kritiek of wetenschappelijke verhandeling. De belangrijkste vraag is: wordt de geciteerde tekst of de afbeelding daadwerkelijk gebruikt als citaat? In het algemeen wordt in de jurisprudentie gebruik als 'verduidelijking' toegestaan. Zo mag een typerende foto getoond worden bij een aankondiging van een fototentoonstelling (aankondiging), kan iemand een stukje van een nieuwe cd laten horen in een radio-programma waarin die cd besproken wordt (beoordeling), kan een politicus die het programma van zijn opponent bekritiseert stukken uit diens partijprogramma citeren (polemiek), en kan een literatuurwetenschapper stukken van gedichten opnemen in een studie over de invloed van een beroemde dichter op zijn tijdgenoten (wetenschappelijke verhandeling). In al deze gevallen verduidelijkt het gebruikte 'citaat' waarover wordt gesproken in de hoofdtekst van de publicatie.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Citaatrecht
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.