image

Microsoft in top meest ethische bedrijven

woensdag 23 maart 2011, 11:23 door Redactie, 6 reacties

Een New Yorkse denktank heeft Microsoft tot één van de meest ethische bedrijven ter wereld uitgeroepen. In totaal waren drieduizend bedrijven genomineerd, of hadden zichzelf genomineerd, met uiteindelijk een lijst van 110 winnende ondernemingen. Bij het beoordelen van de bedrijven werd er door het Ethisphere Institute naar verschillende onderdelen gekeken, zoals ethische code, verleden met toezichthouders, duurzaam ondernemen en activiteiten bedoeld om de maatschappelijke rol die het bedrijf speelt te verbeteren.

Naast Microsoft, dat voor de eerste keer won, vielen in de categorie computersoftware ook Adobe en Symantec in de prijzen. De Rabobank was het enige Nederlandse bedrijf dat tot ethische onderneming werd uitgeroepen.

Reacties (6)
23-03-2011, 12:00 door Anoniem
Tja Amerikanen en ethiek .....
23-03-2011, 14:49 door Anoniem
moesten de finalisten ook een trucje doen?
23-03-2011, 17:32 door Martijn2
Microsoft wordt nog steeds zwaar onderschat. Ze doneren veel aan goede doelen (denk aan Haïti en Japan), veel top Linux bedrijven (zoals Novell en Red hat) hebben niks gedaan. Natuurlijk is Microsoft groter en heeft het meer geld, maar het gaat om het gebaar (ze hoeven natuurlijk niet Microsoft te evenaren in donatie bedragen).
24-03-2011, 09:19 door Anoniem
Ik schaam me diep voor de rabobank, dat ze met Microsoft, Symantec en Adobe op1 rijtje moet staan...
25-03-2011, 09:06 door Anoniem
Typisch dat de bedrijven die ik juist het laagste inschat in Amerika winnen, voor MS Symantec en Adobe lijkt het me voor iedereen die wat langer dan 10 jaar serieus met software en os-en bezig is duidelijk, maar ook de Rabobank voert slinkse trucen uit. Uit eigen ervaring: mijn rekening werd opgeheven met een "actie onrendabele klant", nadat ze me een maand eerder min of meer hadden gedwongen om de rekening over te zetten naar een alles in 1 pakket >> weg rekening die ik al 15 jaar had en ik kon hem ook niet meer terugkrijgen want de rekening was verhuisd naar een zogenaamde kerkhofrekening, en daar kon niemand meer bij volgens de Rabobank. Ik kan je 1 ding verzekeren, maar als je directeur of minister zou zijn, dan zou die rekening binnen enkele minuten weer werken. Een typische uitslag voor een door het kapitalisme gesteunde denktank.
28-03-2011, 15:55 door Anoniem
Bill Gates is ook lekker Etisch.. Die wil de bevolkingsdichtheid naar beneden schroeven door Vaccinaties.. En gaat zelfs zover dat de keuze van de persoon die de vaccinatie zou moeten ontvangen d'r niet toe doet.. Ze hebben het over boetes en eventueel zelfs 'force'.. Wat dat betreft staan de FEMA kampen al klaar.. Doe zelf maar onderzoek op google/youtube..
See for yourself..

Angst of.. over een tijdje bleek het toch waarheid te zijn... We shall see...

Ome Joop ût Tilburg
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.