image

Autisme-onderzoek NASA-hacker voor uitlevering VS

vrijdag 25 maart 2011, 10:11 door Redactie, 7 reacties

Verschillende experts op het gebied van het Asperger syndroom en autisme zullen NASA-hacker Gary McKinnon onderzoeken voordat hij mogelijk aan de Verenigde Staten wordt uitgeleverd. McKinnon wist begin deze eeuw toegang tot een kleine honderd slecht en niet beveiligde systemen van de Amerikaanse overheid te krijgen, waaronder die van ruimteorganisatie NASA. Sindsdien speelt er een langslepend conflict of de Britse hacker, die aan het syndroom van Asperger lijdt, aan de VS mag worden uitgeleverd. Zijn advocaten stellen dat uitlevering vanwege zijn conditie in strijd met de mensenrechten is.

De Britse Lord Saltaire heeft nu laten weten dat er voor de uiteindelijke beslissing eerst een onderzoek plaatsvindt. Hij krijgt bijval van barones Browning. "Toen ik McKinnon's moeder vorige week ontmoette, liet ze weten dat zijn gezondheid steeds slechter wordt. Ik hoop dat het mijn nobele vrienden zorgen baart dat McKinnon de gehele dag achter gesloten gordijnen doorbrengt en niet deelneemt aan het leven zoals hij eerst deed."

Reacties (7)
25-03-2011, 17:41 door Syzygy
Het syndroom van Asperger, ook wel aspergersyndroom of stoornis van Asperger, is een pervasieve ontwikkelingsstoornis vernoemd naar de Weense kinderarts dr. Hans Asperger. Het syndroom kenmerkt zich door beperkingen in de sociale interacties en een beperkt repertoire aan interesses en activiteiten. Anders dan bij de klassieke autistische stoornis is er geen sprake van vertraging in de ontwikkeling van de taalvaardigheid op lage leeftijd. Er is een normale tot hoge intelligentie en een gemiddelde neiging tot het maken van contact.

En op welke grond willen die advocaten hem dan verdedigen ??

Om dat ie slim is kan hij er niks aan doen ??
Of omdat ie beperkte interesses heeft, maar hacken wel leuk vindt moet ie maar zijn gang kunnen gaan, hij moet toch wat ??
Omdat ie problemen heeft met zijn taalvaardigheid en dan is hacken een goede remedie??

Fijne argumenten om een zaak mee te gaan verdedigen !!!
25-03-2011, 21:49 door Anoniem
Mensen met autisme kunnen de gevolgen van hun daden niet overzien in tegenstelling tot een persoon zonder autisme die dat veel beter kan inschatten. Alleen daarom zou hij al vrijgesproken moeten worden. Ik had eerlijk gezegd wel een meer respectvollere houding verwacht van de regering Obama. Hij zal en moet uitgeleverd worden in hun ogen...
26-03-2011, 10:29 door Anoniem
De autisten van nu zijn onze redding van de toekomst. Moeder natuur grijpt in, het aantal autisten, met name het syndroom van Asperger, zal in hoog tempo stijgen in de nabije toekomst. De meest slimme mensen van onze geschiedenis (Einstein, Watt, Da Vinci etc.) hadden het al. Buiten dat denk ik dat we juist blij moeten zijn dat het om een schotse man van middelbare leeftijd gaat en niet om een of andere psychopatische dictator of president van Noord-Korea. De USA zou hem juist een lintje moeten geven.
26-03-2011, 22:43 door Anoniem
De advocaten zullen het wel iets roepen over inlievingsvermogen ? Zodat hij de gevolgen van zijn acties niet kon overzien ?
28-03-2011, 09:00 door Anoniem
Als de rechtspraak moet worden gebaseerd op een één of andere wikipedia definitie van een ziekte, dan is er toch iets niet goed. Ik mag hopen dat de rechter met iets meer nuance kijkt naar de symptomen en gevolgen van een aandoening. Zou makkelijk zijn als je al zulke complexe dingen kan omschrijven in 5 regels en dan denkt te begrijpen wat het inhoud....
01-04-2011, 04:32 door Anoniem
Ze zijn me iets TE happig op die jongen. Wat zou hij voor informatie onder ogen hebben gehad?
07-05-2011, 04:27 door Anoniem
hij zegt foto's van buitenaardse vaartuigen en de reversed-engineered technologieën die in deze objecten ontdekt zijn ^^

als dit waar is, snap ik wel waarom amerika hem wil uitgeleverd hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.