image

Zuid-Korea wil virusscanner voor pc's verplichten

maandag 28 maart 2011, 10:58 door Redactie, 3 reacties

Onlangs is er in Zuid-Korea een wetsvoorstel gedaan dat een virusscanner voor alle computers in het land verplicht. Elke burger zou onder de "zombie pc-wetgeving" beveiligingssoftware moeten installeren en gebruiken. Met het voorstel hopen beleidsmakers de groei van het aantal botnets tegen te gaan. Toch zit er een addertjes onder het gras. Bij bedrijven en gebruikers die zich niet aan de wet houden, mag de overheid zonder gerechtelijk bevel gegevens, documenten en andere data inzien.

"Het voorstel, indien aangenomen, brengt de beveiligingsindustrie onder controle van de Korea Communications Commission (KCC). Het is tegen eerlijke concurrentie en vrije marktwerking. Het zou innovatie en technologisch ontwikkeling van de binnenlandse beveiligingsindustrie belemmeren. Maar van alles zou het het fundamentele principe ondermijnen dat huiszoekingen en inbeslagnames alleen via een gerechtelijk bevel kunnen", aldus het Koreaans Openweb.

Reacties (3)
28-03-2011, 12:01 door Mysterio
Haha! Het zal ook eens niet! Het begint met een mooi idee om de wereld veiliger te maken, maar blijkt dan toch weer een manier te zijn om de overheid meer macht te geven.
28-03-2011, 17:57 door EDLIN
En die verplichte beveiligingssoftware mag dat alles zijn?

Of komt die ook van de overheid?

Als ik een minister was in zuid korea dan zou ik me momenteel vooral druk maken over het feit of er wel voldoende

beveiligings hardware voorhanden is.

In de vorm van geigentellers.
29-03-2011, 23:11 door KwukDuck
Zoals met zo veel dingen die aan die kant beginnen, soon to be expected in Europe! (is er niet al eens een soortgelijk idee voorgesteld hier?)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.