image

Virus gijzelt Duitse computers voor losgeld

maandag 28 maart 2011, 11:27 door Redactie, 2 reacties

Er is een nieuw gijzelvirus in omloop dat Duitse computers voor losgeld gijzelt, wie niet betaalt kan zijn bestanden vaarwel zeggen. De malware verspreidt zich via drive-by downloads, onder andere op websites die over de natuur- en kernramp in Japan gaan. Hiervoor worden verschillende beveiligingslekken in Java misbruikt. Eenmaal actief op het systeem, verschijnt er een waarschuwing die van de Duitse Bundes Polizei afkomstig lijkt.

In het bericht staat dat vanwege illegale activiteiten het besturingssysteem is geblokkeerd. Het IP-adres van de gebruiker zou onder andere op websites met kinderporno zijn aangetroffen. Om weer toegang tot het systeem te krijgen moet het slachtoffer 100 euro betalen. Aangezien de bestanden met AES 256-bit zijn versleuteld, zijn back-ups de enige manier om de gegevens weer terug te krijgen, aldus Nicolas Brulez van Kaspersky Lab.

Reacties (2)
28-03-2011, 12:26 door Anoniem
Tja, geldstroom volgen en je hebt een vermoedelijke dader. Als je die personen aan de tand voelt (op Duitse wijze) dan kom je er vast achter wie er verantwoordelijk is voor deze spielerij.
28-03-2011, 13:19 door Anoniem
Een zaak voor Tampert
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.