image

Botnet eliminatie scheelt 19 miljard spamberichten per dag

dinsdag 29 maart 2011, 14:27 door Redactie, 2 reacties

De uitschakeling van het Rustock spambotnet door Microsoft en de Amerikaanse overheid scheelt internetgebruikers 19 miljard spamberichten per dag. De week voor het offline gaan van Rustock werden er dagelijks 52 miljard spamberichten geteld, terwijl dat na de actie tegen het botnet er 33 miljard waren. Rustock was op het hoogtepunt voor 44,1 miljard mails per dag verantwoordelijk, aldus Symantec.

De beveiliger merkt op dat andere botnets ondertussen de activiteiten hebben opgevoerd om het gat in de markt te dichten. Het Bagle botnet heeft nu de plaats van Rustock ingenomen als het om spam gaat. In maart was wereldwijd 83,1% van alle spam afkomstig van botnets. 6,1 procent meer dan de 77% van eind 2010 werd gemeten. In Nederland bestaat 80% van al het e-mailverkeer uit spam.

Reacties (2)
29-03-2011, 15:45 door Anoniem
Gewoon doorgaan met ze plat te leggen zou ik zeggen MicroSoft, prima werk.
29-03-2011, 15:49 door Anoniem
De beveiliger merkt op dat andere botnets ondertussen de activiteiten hebben opgevoerd om het gat in de markt te dichten.
Dat is een van de ongewenste effecten van het neerhalen van botnets zonder de daders op te pakken. De netto detectie wordt hierdoor verlaagd. Dat wil zeggen: de gebruiker krijgt meer spam in de inbox dan voorheen. Het totaal aantal verstuurde spam berichten is van geen belang, het gaat om het aantal berichten dat door filters heen komt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.