image

Adverteerders omarmen volg-mij-niet-functie

donderdag 31 maart 2011, 11:23 door Redactie, 3 reacties

De volg-mij-niet-functie in Firefox 4 wordt inmiddels door een aantal grote uitgevers en adverteerders toegepast, zo laat Mozilla weten. Firefox-gebruikers kunnen de optie inschakelen om websites te laten weten dat ze niet op het internet gevolgd willen worden. Het is echter aan de bezochte websites om deze instelling ook te respecteren. Vandaag meldt Mozilla dat persbureau Associated Press (AP) de Do Not Track (DNT) header op meer dan 800 nieuwssites, met 175 miljoen unieke bezoekers, heeft geïmplementeerd.

Een engineer van het persbureau had slechts een paar uur nodig om de header te implementeren. Die zorgt ervoor dat consumenten bij het bezoeken van de websites geen cookies meer ontvangen. Verder bekijkt de Digital Advertising Alliance (DAA), dat de vijf grootste mediabedrijven en adverteerders omvat, de mogelijkheden om de DNT header toe te passen.

Reacties (3)
31-03-2011, 13:05 door Anoniem
En het is heel simpel voor websites die leven van advertenties om iedereen die die header gebruikt de toegang te ontzeggen.
01-04-2011, 09:10 door Anoniem
Door Anoniem: En het is heel simpel voor websites die leven van advertenties om iedereen die die header gebruikt de toegang te ontzeggen.

en op dat moment vliegt bij mij adblock met 5 filters aan en probeer ik het opnieuw
01-04-2011, 20:40 door cyberpunk
Door Anoniem: En het is heel simpel voor websites die leven van advertenties om iedereen die die header gebruikt de toegang te ontzeggen.

En veel bezoekers dat die gaan hebben...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.