image

Google gaat Gmail advertenties personaliseren

donderdag 31 maart 2011, 15:37 door Redactie, 15 reacties

Gmail-gebruikers kunnen binnenkort veel persoonlijkere advertenties verwachten, doordat Google naar leesgedrag en inhoud van de berichten gaat kijken, zo heeft de zoekgigant laten weten. Het aantal advertenties dat de gratis maildienst aan gebruikers toont gaat wel naar beneden. "Slechte advertenties kunnen mensen irriteren. We proberen deze advertenties terug te dringen, en degene die je wel te zien krijgt zinvoller te maken."

Google filtert al berichten met features als de Priority Inbox, dat naar bepaalde signalen kijkt om te bepalen welke berichten belangrijk voor gebruikers zijn. Het gaat deze functie ook toepassen voor advertenties, door naar de inhoud van berichten te kijken. "Als je veel berichten over fotografie of camera's krijgt, kan een aanbieding van een lokale fotowinkel interessant zijn."

De zoekgigant benadrukt dat de advertenties in Gmail volledig geautomatiseerd zijn. "Geen mensen lezen je berichten en geen berichten of persoonlijke identificeerbare informatie wordt met adverteerders gedeeld." De advertenties binnen Gmail zijn via de instellingenpagina uit te schakelen.

Reacties (15)
31-03-2011, 16:22 door Skizmo
"Slechte advertenties kunnen mensen irriteren. We proberen deze advertenties terug te dringen, en degene die je wel te zien krijgt zinvoller te maken."
'Zinvolle reclame'... wat een lulverhaal. Niemand zit op reclame te wachten.
31-03-2011, 16:32 door Anoniem
Ik heb nog nooit reclame gezien in mijn Gmail dankzij Optimize Google[b/] in Firefox: http://www.optimizegoogle.com/
31-03-2011, 17:32 door Anoniem
Ik probeer zo ver mogelijk van Gmail te blijven. En wel omdat ze de inhoud van de berichten opslaan. Op servers in de VS. Dat betekent dat als de Amerikaanse overheid vind dat ze die mail mag inzien, ze dat ook kan doen en zal doen. Eventueel zonder mijn medeweten, laat staan instemming. Ik vertrouw de Amerikanen voor geen meter, dus geen Gmail voor mij.
31-03-2011, 18:00 door Zipper306
M.a.w. google leest toch alle emails die verstuurt en of ontvangt.
Zoals we allemaal weten heeft google niets te maken met de privacy van hun gebruikers.

google zou verboden moeten worden !
31-03-2011, 18:15 door Anoniem
ZINVOLLE ADVERTENTIES >>>>HAHAHAHAHA
31-03-2011, 18:29 door Syzygy
Ik zou al mijn mails afsluiten met het woord "Cocaine"
Kijk of Google een goede leverancier in zijn database heeft hahahahahaha
31-03-2011, 18:42 door Anoniem
Google levert een prima maildienst en dat kost geld. Dus aan jullie de keuze of betalen of reclame accepteren. Gratis bestaat niet!
31-03-2011, 19:41 door DarkViewOfTheWorld
Door Zipper306: M.a.w. google leest toch alle emails die verstuurt en of ontvangt.
Zoals we allemaal weten heeft google niets te maken met de privacy van hun gebruikers.

google zou verboden moeten worden !


Bijna elke provider / mail provider 'leest' mails ... zo houden ze namelijk die spam uit je inbox ...
En @topic ... don't care ... adblock+ghostery+noscript (zoals ik default op elke FF installatie die ik doe zet) en ik zie gewoon geen reclame in mijn inbox ....
31-03-2011, 20:01 door MrTre
Je mail lezen via Thunderbird en vervolgens verplaatsen naar local folders scheelt ook een hoop!
31-03-2011, 20:28 door sloepie
Nou liep ik daar al enige tijd aan te denken, maar voor mij is het nu toch echt exit met gmail. Met meer van die achterbakse spionagediensten van Google trouwens, wat nog best lastig is. Alleen al dat gedoe met die fotoherkenning. Ze gaan nu toch echt te ver.
31-03-2011, 20:55 door Anoniem
Mijn reclame wordt al gefilterd... Adblock Plus hihi...
Als ik het niet zou wegfilteren heb ik toch liever wel reclame dat bij me "past".
31-03-2011, 22:52 door Anoniem
bye bye google.

Bedankt he, voor de motivatie om een eigen mailserver in te gaan richten!
01-04-2011, 09:42 door Anoniem
Door sloepie: Nou liep ik daar al enige tijd aan te denken, maar voor mij is het nu toch echt exit met gmail. Met meer van die achterbakse spionagediensten van Google trouwens, wat nog best lastig is. Alleen al dat gedoe met die fotoherkenning. Ze gaan nu toch echt te ver.

Je hebt liever een webmailprovider die niet scant en dus random reclame rond je mailtje zet? Omdat die minder gericht is, zijn ze wel goedkoper voor de adverteerder. Maar omdat ze goedkoper zijn, moet de provider er meer op de pagina plaatsen.

Ik gebruik sinds kort gmail en als ik heel goed naar de pagina kijk zie ik 1 enkel regeltje staan. En nog wel zeer relevant.

Door Skizom: 'Zinvolle reclame'... wat een lulverhaal. Niemand zit op reclame te wachten.

Ik weet niet wat voor een reclame jij langs ziet komen, maar als ik naar een product of dienst aan het zoeken ben in Google, dan zijn de advertenties zo relevant dat ze zeker de moeite waard zijn om te bestuderen. En zelfs bij de, beperkte, mailtjes die ik via gmail ontvang en verzend zit informatie waar ik in sommige gevallen via e-mail om heb gevraagd.

Alles liever dan een scherm vol met advertenties waarvan meer dan 90% niet relevant is.

Ondanks dat ik ben opgegroeid met "gratis internet" en eigenlijk nooit anders heb gehad, weet ik dat het niet echt gratis is en er toch geld verdient moet worden om de boel in de lucht te houden. Dan heb ik liever dat de adverteerders betalen, dan ikzelf. Ik weet dat het verrekend zit in de kosten van het product, maar als ik een product niet betaal, betaal ik ook niet de advertentiekosten.

Peter
01-04-2011, 11:00 door spatieman
en Chrome wordt zo gepatched dat die nog 90% van je scherm adverterend laat zien.
02-04-2011, 11:33 door 0101
Net vandaag het bericht gekregen (http://tinyurl.com/4ycgrze); gelukkig is het zo uit te schakelen via Instellingen > Algemeen. (http://tinyurl.com/turnoffpersonalisation).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.