image

Mozilla bestrijdt stiekeme Firefox add-ons

maandag 4 april 2011, 11:30 door Redactie, 1 reacties

Mozilla gaat de komende twee weken Firefox-gebruikers voor trage en stiekeme add-ons waarschuwen, zo laat de opensource-ontwikkelaar weten. In veel gevallen blijken uitbreidingen de opstartsnelheid van de browser te vertragen. Een gemiddelde add-on vertraagt het laden van de opensource-browser met tien procent. Het installeren van tien uitbreidingen verdubbelt de opstarttijd van de Firefox. Daarom gaat Mozilla gebruikers waarschuwen voor add-ons die de browser met 25% of meer vertragen. Het gaat in de toekomst niet alleen om het opstarten, maar ook om het laden van pagina's.

Stiekem
Verder komt er een opt-in voor het installeren van uitbreidingen. Volgens Mozilla komt het maar al te vaak voor dat derde partijen toolbars en andere gebundelde add-ons zonder toestemming van de gebruiker installeren. Het zijn juist deze uitbreidingen die voor veel van de prestatieproblemen zorgen.

In een toekomstige versie van Firefox worden deze add-ons niet meer geïnstalleerd, tenzij de gebruiker hier expliciet toestemming voor geeft. "We verwachten dat dit een gigantische impact op de Firefox prestaties heeft, en het geeft gebruikers de controle terug die ze over hun add-ons horen te hebben", aldus Mozilla.

Reacties (1)
04-04-2011, 15:13 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.