Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Een via het internet toegankelijke schijf beveiligen

05-04-2011, 10:56 door Anoniem, 23 reacties
Ik wil graag een klein oud pctje geschikt maken om vanaf elke locatie op mijn eigen harde schijf volledige toegang te hebben.
Uiteraard na invoeren van login. Is dit moeilijk te realiseren voor iemand die iets meer dan basis kennis van Windows heeft?
Dank voor jullie hulp.
Reacties (23)
05-04-2011, 14:29 door Anoniem
helemaal niet moeilijk...

Download Ubuntu en vink aan dat je OpenSSH wil installeren. Zet poort 22 in je DSL modem/router open en forward die naar je pc'tje. Gebruik op je internet machine WinScp (gratis) om via een encrypted tunnel naar je PCtje te verbinden en files over en weer te sturen...
05-04-2011, 16:42 door Anoniem
http://lmgtfy.com/?q=hoe+zet+ik+een+ftp+server+op+onder+windows
05-04-2011, 19:49 door Anoniem
Door Anoniem: http://lmgtfy.com/?q=hoe+zet+ik+een+ftp+server+op+onder+windows

Een basis gebruiker heeft geen flauw idee wat FTP is...
05-04-2011, 20:49 door Anoniem
http://www.dropbox.com

Is gratis (tot een x aantal GB's), maakt backups van je bestanden en je kunt deze ook weer terug zetten. En er zijn ook Apps voor Android en iOS. En als klap op de vuurpijl kun je er ook nog bij via de website. is denk ik veel makkelijker, veiliger en goedkoper (stroom is niet gratis...) dan je eigen windows doos neerzetten. :)
06-04-2011, 08:55 door Syzygy
Door Anoniem: helemaal niet moeilijk...

Download Ubuntu en vink aan dat je OpenSSH wil installeren. Zet poort 22 in je DSL modem/router open en forward die naar je pc'tje. Gebruik op je internet machine WinScp (gratis) om via een encrypted tunnel naar je PCtje te verbinden en files over en weer te sturen...

Ja ja, het is dus een Windows gebruiker met een beetje ervaring en dan kom je met dit antwoord.
Hij zegt namelijk :

Is dit moeilijk te realiseren voor iemand die iets meer dan basis kennis van windows heeft?

Afijn even terug naar de vraagsteller:

In de kop schrijf je dat je access vanaf het Internet wilt hebben !!
Als dat alleen op basis van files transport is dan is een "ftp server" wel een leuke optie (zoals anoniem 2 opperde)
Ik neem aan dat je Windows als Operating systeem gaat gebruiken !!
Probeer de trial versie van WS FTP server eens, het is een makkelijke installlatie: http://www.ipswitchft.com/products/WsFtpServer/index.aspx?n=1&k_id=ipshome

Als de gehele PC wilt overnemen dan kun je voor de optie "Remote Desktop" (Terminal Server) kiezen (zorg wel dat je dan minimaal XP Pro installeert, XP home heeft dat niet, dan zou je een 3th party applicatie moeten installeren zoals VNC of zo).

Het is echter wel zo dat je je voor connectie van buiten af (vanaf het Internet dus) afhankelijk van wat je dus wilt, een POORT op je Firewall moet openzetten. Als je hier geen kennis van hebt, lees er dan eerst wat informatie over of vraag iemand met voldoende kennis je te helpen want als je daarbij een fout maakt kan het zomaar zo zijn dat je meer openzet dan je eigenlijk wilt !!!
06-04-2011, 10:07 door Anoniem
Een ftp server lijkt me de makkelijkste oplossing , als ik WS-ftp of filezilla server erop zet, dan kan de pc in princiepe zonder beeldscherm in de kast verdwijnen en altijd aanstaan als server als ik het goed begrijp.?.
06-04-2011, 10:14 door cjkos
Door Anoniem:
Door Anoniem: http://lmgtfy.com/?q=hoe+zet+ik+een+ftp+server+op+onder+windows

Een basis gebruiker heeft geen flauw idee wat FTP is...

Ik ken anders genoeg mensen die de basis van de pc nog niet eens onder de knie hebben, maar wel via FTP kunnen downloaden.
06-04-2011, 10:49 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-04-2011, 10:52 door voidnecron
Volgens mij geeft de OP aan VEILIG files te kunnen transferen, FTP heeft geen encryptie dus lijkt me vrij duidelijk dat niet te gebruiken...
FTPS of SFTP (ja, zijn twee verschillende dingen) zou een optie zijn, maar is achter NAT niet aan te raden, gezien de NAT poorten voor FTP PASV vaak irritant zijn/doen.
Dropbox lijkt inderdaad nog de beste oplossing, of trap een SSH server op je Windows machine en werk met WinSCP zoals de eerste poster al aangaf.
06-04-2011, 11:22 door Anoniem
Waarom niet gewoon op afstand beheren doormiddel van LogMeIn of TeamViewer? Hoef je verder ook niets in je router in te stellen.
06-04-2011, 11:34 door Anoniem
Filezilla FTP server met SSL/TSL ondersteuning aan werkt prima achter een NAT Firewall of DSL modem/router.
Is ook makkelijk te installeren en configureren voor een iets meer dan gemiddelde Windows gebruiker.
06-04-2011, 11:56 door Syzygy
Door Cvrler: @anoniem gisteren 19.49;

File Transfer Protocol (wikipedia)

@Syzygy;
Ik vond de eerste reaktie (die voor je wijziging) van je veel leuker ;-))

mvg.
Cvrler

JA ik weet het, soms denk ik wel eens wat gaat er in die mensen hun hoofd om.
Afijn we behouden het decorum zal ik maar zeggen ;-)
Groet Syzygy
06-04-2011, 12:01 door Syzygy
Door voidnecron: Volgens mij geeft de OP aan VEILIG files te kunnen transferen, FTP heeft geen encryptie dus lijkt me vrij duidelijk dat niet te gebruiken...
FTPS of SFTP (ja, zijn twee verschillende dingen) zou een optie zijn, maar is achter NAT niet aan te raden, gezien de NAT poorten voor FTP PASV vaak irritant zijn/doen.
Dropbox lijkt inderdaad nog de beste oplossing, of trap een SSH server op je Windows machine en werk met WinSCP zoals de eerste poster al aangaf.

Misschien heeft ie wel helemaal geen encryptie nodig.

Poorten die irritant doen ???

trap een ssh server op je windows
????

"Moet ie zeker even aan ze mattie vragen om die op zijn Windooz te zetten, Aaai."
Woensdag middag zeker ??

Die jongen wil gewoon een paar files ter beschikking hebben.
Waarom adviseer je hem niet een Hosting bedrijf op te zetten !!
06-04-2011, 12:17 door Anoniem
06-04-2011, 12:31 door Anoniem
gewoon WinSSHD van http://www.bitvise.com// erop zetten, is gratis voor thuisgebruik en werkt echt zeer fijn en goed. En met Tunnelier (de client van Bitvise) kan je vervolgens zeer eenvoudig via SFTP bij al je bestanden ook heb je toegang tot een shell en kan je via de sshverbinding een remotedesktopverbinding opzetten. Maar je kan natuurlijk ook gewoon elke andere SSH- (bv Putty) en SFTP-client (bv FileZilla) gebruiken.
Voor remotedesktop via SSH tunnel moet je wel even remotedesktop aanzetten, maar in je firewall hoef je alleen SSH (poort 22) door te laten omdat alles via die weg gaat hiermee.
Standaard in de gratis versie geeft WinSSHD toegang voor 'Everyone', elke user op je pc, dus elke user moet wel een goed wachtwoord hebben ter beveiliging. Ook kan je er voor kiezen om die groep geen inlog rechten te geven en slechts 1 user specifiek toegang te geven.
06-04-2011, 12:37 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-04-2011, 14:29 door Anoniem
Misschien moet ik het iets duidelijker formuleren.
Ik wil een netwerkserver waarop ik vanaf elke locatie ter wereld zonder iets op de pc aldaar te hoeven installeren mijn bestanden kan bewerken/aanvullen/verwijderen enzovoorts.
Met veilig bedoel ik dan enkel dat inloggen slechts met password/gebruikersnaam kan.
Is het bijvoorbeeld zo te realiseren dat ik vanuit een browservenster overal bijkan? maar ook wijzigingen of files van de client kan overhevelen naar de server?
bedankt voor jullie tips en gedult in ieder geval alvast:)
07-04-2011, 09:57 door Anoniem
Gerommel met software......kijk hier eens naar http://www.pogoplug.com/home-en.html?
07-04-2011, 13:20 door Anoniem
Geen cloud dank u, bedrijf gaat faillet, weg is je data, en je weet nooit wie er allemaal in loert.
Eigen beheer is absuloot noodzakelijk in deze tijd van corruptie en graaicultuur!
08-04-2011, 10:58 door Anoniem
Nee en dan een onveilige 2008 server opzetten thuis met een router waarvan de IOS lek is. Dat is lekker veilig. En Pogo bestaat al een tijd en als je kijkt hoe de verkoop in de VS stijgt van de consumenten versie....uitverkocht. Maak je gebruik van TeamViewer? GMAIL? Andere Google services? Hotmail....dat is ook cloud. Dus dan moet je de cloud helemaal niet meer gebruiken en consequent zijn. Je data staat nog steeds lokaal en niet op de cloud Anonemy
08-04-2011, 13:08 door Anoniem
"Download Ubuntu en vink aan dat je OpenSSH wil installeren. Zet poort 22 in je DSL modem/router open en forward die naar je pc'tje. Gebruik op je internet machine WinScp (gratis) om via een encrypted tunnel naar je PCtje te verbinden en files over en weer te sturen..."

Alsof je dezelfde functionaliteit niet onder Windows kunt regelen. Vermoeiend die mensen die op alles als antwoord hebben 'migreer naar linux'.
10-04-2011, 13:44 door Anoniem
Koop een Synology NAS en alles wat je vraagt is mogelijk!
11-04-2011, 11:36 door Anoniem
Naast alle tips, misschien kun je je router vervangen door iets wat al reeds ingebouwde NAS functies heeft ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.