image

Gonggrijp begrijpt uitspraak Rosenthal

woensdag 6 april 2011, 10:01 door Redactie, 21 reacties

De Nederlanders "oerhacker" en internetactivist Rop Gonggrijp begrijpt de uitspraak van minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal over een eventuele uitlevering aan de Verenigde Staten. "Ik ben oké en ik denk dat het een beetje uit zijn verband wordt getrokken", zo laat Gonggrijp op zijn weblog weten. Volgens de internetactivist kon Rosenthal niet veel anders zeggen, aangezien er een uitleveringsverdrag met de Verenigde Staten is.

Gonggrijp merkt op dat hij het misschien niet met de mensen eens is die het verdrag hebben getekend, of dat sommigen het Amerikaanse juridische systeem met het Nederlandse vergelijken. "Maar de minister is niet om zijn mening over bestaande wetten en verdragen gevraagd." Aan de ene kant is Gonggrijp blij met alle aandacht. "Maar er zijn geen nieuwe gebeurtenissen hier behalve dat een Nederlandse minister van Justitie een behoorlijk voor de hand liggend antwoord op vragen van Kamerleden geeft. Ik denk niet dat een minister die voorspelbare antwoorden geeft nieuws zou moeten zijn."

Uitlevering
Daarnaast is er ook nog geen aanklacht, laat staan een uitleveringsverzoek, merkt de internetactivist op. "Ik heb geholpen met het publiceren van een video waarop oorlogsmisdrijven te zien zijn. Mijn advocaten hebben absoluut geen idee met welk misdrijf ze me kunnen aanklagen." De kans is dan ook dat er nooit een uitleveringsverzoek komt. "Alleen een lange periode waarin niets gebeurt. Dat betekent niet dat dit niet zorgelijk is of niet in de gaten gehouden moet worden, maar het is het waarschijnlijk nog niet waard om een nationale of zelf globale hype van te maken."

Reacties (21)
06-04-2011, 10:12 door Anoniem
Mag gezegd worden dat Nederland als een van de weinige landen zijn eigen onderdanen gewoon zonder ook maar te kijken of de aanklachten tegen de persoon wel kloppen , uitlevert naar bananenrepublieken met de meest enge gevangenissen.
Terwijl de meeste van de landen aan wie "we " onze onderdanen uitleveren, nog geen oorlogsmisdadigers of massamoordenaars uitleveren als het haar eigen burger betreft!!!
Weer een prachtig voorbeeld om te zien hoe de "elite" over ons de burger denkt.
Wij zijn belastingvee in hun boerderij, wij hebben geen rechten meer, oh u heeft een recht zegt u?
Dan maken we wel even een nieuwe wet.
Nederland is een dictatuur mensen, het kabinet zit vol met criminelen, en op het moment dat ze gekozen zijn plegen ze volksverraad door trouw te zweren aan de allerhoogst maffiabazin!
Nederlander doe uw huiswerk alstublieft!
06-04-2011, 10:19 door Anoniem
Staat u nog steeds te zwaaien op k-dag?
Leest u dan even sites als herstelderepubliek wordpress com
06-04-2011, 10:57 door Anoniem
Het uitleveringsverdrag heeft een clausule:
"Uitlevering wordt niet toegestaan wanneer het strafbare feit waarvoor zij wordt verzocht volgens de aangezochte Staat van politieke aard is of samenhangt met een strafbaar feit van politieke aard, dan wel wanneer wordt aangetoond dat het verzoek tot uitlevering met een politiek oogmerk is gedaan. "

Het lijkt me dat Wikileaks een politieke doelstelling heeft; en dat het hier dus gaat om een feit mede van politiek aard.

Verzet tegen uitlevering zou bij de rechter dus bepaalt niet kansloos moeten zijn.
06-04-2011, 11:16 door Anoniem
De reactie v. Gonggrijp getuigd van redelijkheid en fatsoen. Op papier is er inderdaad nog geen "zaak", maar reken maar dat de VS via diplomaten Nederland onder druk zet. Wat dat betreft is de uitspraak van Rosenthal op z'n minst prematuur te noemen want niet opportuun. Waarom dan toch dit antwoord v. Rosenthal? Gewoon om Gonggrijp de duimschroeven aan te draaien. En niet alleen hem, als XS4Al-oprichter die een andere benadering/filosofie dan andere internetproviders hebben staat hij al vanaf het begin v.d. firma in de warme belangstelling v. o.a. de AIVD en "buitenlandse" intel-organisaties. Het aan de kaak stellen v. oorlogsmisdaden is nobel, echt, maar er schuilt ook een dosis naïviteit in, soldaten verkrachten, vernederen, plunderen al eeuwen. Dat zal nooit veranderen; Wikileaks of niet. Dat is een trieste constatering en ik wil zeker niet beweren dat je het niet aan de kaak moet stellen. Maar je weet ook dat je jezelf onmiddelijk tot doelwit v. zeer machtige instituten maakt. Ik heb veel bewondering voor Gonggrijp, hij durft, maar alle zwijgende sympathisanten zouden zich eens moeten beseffen waar diplomaten-taal voor bedoeld is: voor achter de schermen, en daar richt het openbaar maken toch echt niet de gewenste schade aan, dat gaat gewoon door zoals het al eeuwen gaat. Het publiceren v.d. "cables" was niet constructief, zelfs onvolwassen. En opportunistisch want bijv. de "cables" over Assange en Gonggrijp zelf komen niet in de openbaarheid. Het zou beter zijn als de div. ITT deskundigen aan een systeem zouden werken dat beter beschermd is dan het huidige. Tim Berners-Lee en Vincent Cerf roepen al jaren en bij elke gelegenheid dat het internet zoals wij het nu gebruiken per definitie malafide is en eigenlijk opgedoekt zou moeten worden om vanaf nul i.p.v. een gepimpt telefoniesyst. een echt datauitwisselingsyst. te ontwikkelen en dààrom willen ze (Rosenthal) Gonggrijp graag in de Ver. Staten hebben.
06-04-2011, 11:27 door N4ppy
@anoniem 1 & 2 je hebt je alu-hoedje laten vallen.
@anoniem 4 Er zit rechts een toets met Enter. Scheelt in leesbaarheid kwam niet verder dan 3e regel.

Mooi antwoord van Gongrijp. Wat verwachten mensen, dat de minister zegt. We hebben schijt aan de wetten en verdragen die we hebben we leveren niet uit.

Ik zou zeggen, niet mee eens richt een partij op "Wij willen alles anders" en doe er wat aan.
06-04-2011, 11:28 door Anoniem
"Wat dat betreft is de uitspraak van Rosenthal op z'n minst prematuur te noemen want niet opportuun. Waarom dan toch dit antwoord v. Rosenthal?"

De vraag was prematuur. Als minister moet hij antwoord geven op de gestelde vraag.

"Gewoon om Gonggrijp de duimschroeven aan te draaien."

Onzin. En de minister zegt feitelijk niets. Er is nog geen verzoek, en mocht dit er komen, dan zal hij er naar kijken. Dat is de normale procedure indien zo'n verzoek er mocht komen.

"... maar reken maar dat de VS via diplomaten Nederland onder druk zet."

Zonder verzoek is er geen manier om druk uit te oefening t.b.v. uitlevering. Daarvoor is dat verzoek juist nodig.

"Het publiceren v.d. "cables" was niet constructief, zelfs onvolwassen. En opportunistisch want bijv. de "cables" over Assange en Gonggrijp zelf komen niet in de openbaarheid."

Een nogal voorbarige conclusie. Immers beschikt WikiLeaks over cables tot een jaar geleden, en niet over de cables van vandaag de dag. Cables waarin zij mogelijk genoemd worden zitten dus niet in de dataset waarover WL beschikt.

"Het publiceren v.d. "cables" was niet constructief, zelfs onvolwassen."

Wellicht dat men selectiever had moeten zijn, maar er komt wel een hoop relevante informatie naar boven.
06-04-2011, 11:48 door Syzygy
Officieel is er natuurlijk nog niks aan de hand maar ik vraag me af of Rop nog vrijelijk door Amerika kan reizen ??
Als dat niet het geval zou zijn zou dat een kwalijke zaak zijn.

@N4ppy : Mag het bovenstaande wel in die hoedanigheid, 2 regels met een stukje wit erachter, alu hoedje heb ik op, ja ik vraag het maar even voor de zekerheid, snap je !
06-04-2011, 11:48 door Anoniem
Ron ziet het juist en zonder al die emo.

Maar als ze tot uitleveren over gaan dan blijkt juist dat WL het wel heel erg juist heeft , de USA die alleen op papier democratisch en dan alleen voor eigen elite doet alles om hun misdaden te verbloemen.
Ron heeft WL alleen maar hulp verleend hun misdaden te ontmaskeren maar USA misdaden ontmaskeren is in de USA misdaad.
Onder de pet van staats veiligheid kan je daar alles wat normaal verboden is.
Als ons land mee doet zou echt blijken dat soevereine grenzen een farce zijn, alles om poen draait en we nog steeds een vazal staat zijn van de USA omdat ze ons met "project" Marshall hulp "opgekocht" hebben..
06-04-2011, 12:39 door Syzygy
Door Anoniem: Ron ziet het juist en zonder al die emo.

Maar als ze tot uitleveren over gaan dan blijkt juist dat WL het wel heel erg juist heeft , de USA die alleen op papier democratisch en dan alleen voor eigen elite doet alles om hun misdaden te verbloemen.
Ron heeft WL alleen maar hulp verleend hun misdaden te ontmaskeren maar USA misdaden ontmaskeren is in de USA misdaad.
Onder de pet van staats veiligheid kan je daar alles wat normaal verboden is.
Als ons land mee doet zou echt blijken dat soevereine grenzen een farce zijn, alles om poen draait en we nog steeds een vazal staat zijn van de USA omdat ze ons met "project" Marshall hulp "opgekocht" hebben..

prachtig maar het gaat hier over Rop ;-)
06-04-2011, 12:56 door Anoniem
Door Anoniem: Staat u nog steeds te zwaaien op k-dag?
Leest u dan even sites als herstelderepubliek wordpress com

Je bedoelt te zeggen dat je liever een republiek heb? Met een president. Zoals bijvoorbeeld Amerika?

Peter
06-04-2011, 12:57 door Anoniem
Door Anoniem: Ron heeft WL alleen maar hulp verleend hun misdaden te ontmaskeren maar USA misdaden ontmaskeren is in de USA misdaad.

Welke kans maak je als je de oorlogsmisdadigers van die video aanklaagt voor het Internationaal Gerrechtshof? Accepteren zijn een dergelijk aanklacht of zijn daar andere kanalen voor?

Peter
06-04-2011, 12:57 door Anoniem
@n4ppy:

Ik heb zelf aan den lijve ondervonden hoe dit werkt, door bijna een jaar in uitleverings detentie te zitten ONSCHULDIG!!!!
Doe aub uw huiswerk voordat u iets roept.
Niemand zo blind als hij die niet wil zien.
Dit land word geregeerd door criminelen van de ergste soort, en als u werkelijk nog gelooft dat verkiezing echt zijn.....wel, wat u een schok zult krijgen binnenkort.
06-04-2011, 13:11 door N4ppy
Door Syzygy: Officieel is er natuurlijk nog niks aan de hand maar ik vraag me af of Rop nog vrijelijk door Amerika kan reizen ??
Als dat niet het geval zou zijn zou dat een kwalijke zaak zijn.

@N4ppy : Mag het bovenstaande wel in die hoedanigheid, 2 regels met een stukje wit erachter, alu hoedje heb ik op, ja ik vraag het maar even voor de zekerheid, snap je !
Heb je die woordenbrei gezien bij reactie Anoniem 11:16. Ik kan het niet lezen. Jouw comentaar is over het algemeen voorzien van de nodige line breaks dus leesbaar ;)
06-04-2011, 14:32 door Anoniem
@peter:

Nee beste peter, macht corrumpeert en absolute macht corrumpeert absoluut.Een president is ook niet direct de oplossing hoor.
Op dergelijke sites als HDR valt inclusief genoeg bewijs te lezen wat voor enorme beerput oranje is!!!
Als elke Nederlander hiervan op de hoogte zou zijn, dan werden ze gelyncht op K-dag, ipv toegezwaaid!
Die familie heeft nog nooit iets anders als zakkenvullen gedaan, en gemoord in naam der koningin!
06-04-2011, 14:35 door N4ppy
@12:57
Kan me voorstellen dat je kijk in deze gekleurd is maar hoe verklaar je dan de verkiezings uitslag van bv PVV zijn dat dan ook criminelen?
Heb je ook relevante links naar data betrefende die criminaliteit?
Ik kom deze tegen
http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/veiligheid-recht/publicaties/artikelen/archief/2007/2007-90055-wk.htm
06-04-2011, 15:48 door Anoniem
@n4ppy: Wij van wc eend adviseren wc eend.
06-04-2011, 16:03 door Mysterio
Door Anoniem: @n4ppy:

Ik heb zelf aan den lijve ondervonden hoe dit werkt, door bijna een jaar in uitleverings detentie te zitten ONSCHULDIG!!!!
Doe aub uw huiswerk voordat u iets roept.
Niemand zo blind als hij die niet wil zien.
Dit land word geregeerd door criminelen van de ergste soort, en als u werkelijk nog gelooft dat verkiezing echt zijn.....wel, wat u een schok zult krijgen binnenkort.
Oh en ik heb daar gewerkt en iedereen daar roept onschuldig te zijn. Dus nu ga ik mijn ervaringen ook gebruiken om hysterisch te roepen dat iedereen crimineel is. IEDEREEN!!!! behalve ik natuurlijk.

In elk systeem gaat er wel eens wat mis. Jammer als je daar het slachtoffer van bent. Neem een advocaat en je krijgt een prachtige schadevergoeding. Niet om het te bagatelliseren, maar hier mag je weer de straat op en op fora roepen dat iedereen crimineel is. Vrienden van mij zijn juist gevlucht naar de USA omdat ze daar voor de verandering niet om de haverklap opgepakt en bedreigd worden.

Dus... Ik vertrouw erop dat de regering die wij gekozen hebben, snugger genoeg zijn om ministers die de weg kwijt zijn, regelmatig keihard tot de orde te roepen en te waken over het lot van haar burgers. Met de nodige beperkingen... we blijven allemaal mensen.
06-04-2011, 17:04 door Syzygy
Door N4ppy:
Door Syzygy: Officieel is er natuurlijk nog niks aan de hand maar ik vraag me af of Rop nog vrijelijk door Amerika kan reizen ??
Als dat niet het geval zou zijn zou dat een kwalijke zaak zijn.

@N4ppy : Mag het bovenstaande wel in die hoedanigheid, 2 regels met een stukje wit erachter, alu hoedje heb ik op, ja ik vraag het maar even voor de zekerheid, snap je !
Heb je die woordenbrei gezien bij reactie Anoniem 11:16. Ik kan het niet lezen. Jouw comentaar is over het algemeen voorzien van de nodige line breaks dus leesbaar ;)

Het was ook als grap bedoeld

Er waren 4 reacties en op 3 had je commentaar ;-)
06-04-2011, 21:49 door Anoniem
Ach dat gelul over Gonrijp,laat die man gewoon vrij man zijn.
07-04-2011, 00:16 door Anoniem
Door Anoniem: [/iDit land word geregeerd door criminelen van de ergste soort, en als u werkelijk nog gelooft dat verkiezing echt zijn.....wel, wat u een schok zult krijgen binnenkort.[/quote]
Oei, nu ben ik benieuwd.

Laat me raden; het kabinet zit de rit uit. Er komen weer verkiezingen die een nek aan nek race worden tussen 'links' en 'rechts'. Uiteindelijk komt er een kabinet met een rechtse signatuur, met het CDA erin.

Nou nou.
09-04-2011, 08:50 door Anoniem
Rop en Uri begrijpen elkaar. Er is niets aan de hand. Alleen maken sommige kamerleden ophef om niets, puur voor hun eigen politieke agenda..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.