image

Microsoft pakt trage IE9 add-ons aan

woensdag 6 april 2011, 11:11 door Redactie, 1 reacties

Net als Mozilla gaat ook Microsoft browsergebruikers voor trage add-ons waarschuwen. De nieuwste versie van Internet Explorer beschikt over een Add-on Performance Advisor, die gebruikers tegen add-ons beschermt die de computer vertragen. Als een uitbreiding de browser vertraagt, verschijnt er een waarschuwing die uitlegt hoe de gebruiker de add-on kan verwijderen of uitschakelen.

Verder waarschuwt Microsoft ook dat, net als elke software download, sommige add-ons malware bevatten. "Voordat je een nieuwe add-on downloadt, moet je overwegen of de extra snelheid, efficiëntie en fun dat risico waard is", zegt Marcelle Amelia. Hij adviseert gebruikers om add-ons alleen vanaf betrouwbare locaties te downloaden, zoals de Internet Explorer Add-ons Gallery. Daarnaast moet men automatische update voor zowel het besturingssysteem als de add-ons inschakelen.

Reacties (1)
06-04-2011, 12:00 door Spiff has left the building
De nieuwste versie van Internet Explorer beschikt over een Add-on Performance Advisor, die gebruikers tegen add-ons beschermt die de computer vertragen. Als een uitbreiding de browser vertraagt, verschijnt er een waarschuwing die uitlegt hoe de gebruiker de add-on kan verwijderen of uitschakelen.
Die voorziening staat standaard erg scherp ingesteld en kan daardoor om de haverklap suggereren toch vooral maar je add-ons uit te schakelen.
Ben je helemaal niet van plan je zorgvuldig gekozen add-ons uit te schakelen, dan wordt een dergelijke terugkerende suggestie al gauw zeer irritant.
Je kunt dit echter verhelpen door bij "Waarschuwing weergeven wanneer de vertraging door invoegtoepassingen langer is dan x,xx seconden" een langere tijd te kiezen. Bij een een voldoende lang gekozen tijd wordt je dan vervolgens niet meer lastig gevallen met die meldingen.

Je kunt die keuze maken wanneer die waarschuwing verschijnt.
Daarbuiten is die optie echter vrij moeilijk te vinden, nogal diep verborgen.
Je vindt die optie in IE9 als volgt:

Alt \ Menubalk \ Beeld \ Werkbalken \ Opdrachtbalk inschakelen \
\ Opdrachtbalk \ Extra \ Werkbalken \ Invoegtoepassingen uitschakelen \
\ “Maak Internet Explorer sneller door invoegtoepassingen uit te schakelen” \
Vervolgens kun je dan naar wens een langere tijd invullen bij "Waarschuwing weergeven wanneer de vertraging door invoegtoepassingen langer is dan x,xx seconden" zodat je (bij een voldoende lang gekozen tijd) niet meer lastig gevallen wordt door die meldingen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.