image

Nederlander verkiest veiligheid boven privacy

donderdag 7 april 2011, 13:33 door Redactie, 15 reacties

Driekwart van de Nederlanders vindt online veiligheid belangrijker dan snelheid, gebruiksgemak en privacy tijdens het surfen, zo blijkt uit onderzoek van Microsoft. Juist als het gaat om veiligheid signaleert het onderzoek ook alarmerend gedrag bij consumenten: een op de drie consumenten geeft toe bestanden te downloaden waarvan zij weten dat ze verdacht zijn.

“Dat is verrassend. Hoewel mensen zeggen veiligheid zo belangrijk te vinden, zijn er veel die bestanden downloaden waarvan zij niet zeker weten of ze veilig zijn. Dat blijken vooral jongeren te zijn waarvan je zou denken dat ze veel van internet weten", zegt Ralf Becks van Microsoft Nederland.

Volgens de poll lopen kinderen in de leeftijd van 14 tot 17 jaar de grootste online risico’s. De meerderheid heeft geen probleem met downloaden van bestanden waarvan zij weten dat die verdacht zijn. Ouders doen er volgens Microsoft daarom verstandig aan om een oogje in het zeil te houden wanneer hun kinderen online zijn.

Google
Veiligheid mag dan op de eerste plek komen, privacy scoort ook hoog. ‘Big Brother is watching you’ is voor 68% een zorg, Google wordt zelfs door 42% een zorg genoemd. Driekwart van de Nederlanders vindt verder dat bezoek aan financiële sites privé moet blijven, terwijl 38 procent dat vindt van het bezoek aan ‘sites voor volwassenen’.

“Onze MSN poll laat ook zien dat meer dan een kwart van de webgebruikers meer tijd spendeert aan het kiezen van hun wc-papier dan aan het kiezen van een internetbrowser. Dat wijst er op dat veel mensen niet beseffen welke impact hun browserkeuze heeft op hun veiligheid op internet en hun beleving online,” merkt Becks op.

Reacties (15)
07-04-2011, 13:37 door Anoniem
Deze zin spreekt de suggestieve titel nogal tegen:

Veiligheid mag dan op de eerste plek komen, privacy scoort ook hoog. ‘Big Brother is watching you’ is voor 68% een zorg
07-04-2011, 13:54 door Mysterio
Maar functionaliteit is het alleralleraller belangrijkst voor de gemiddelde consument. Helaas gaat veiligheid en privacy vaak ten koste van de makkelijkheid en dus zet men de instellingen wat soepeler.
07-04-2011, 13:59 door Anoniem
"Dat wijst er op dat veel mensen niet beseffen welke impact hun browserkeuze heeft op hun veiligheid op internet en hun beleving online"

huh? zijn niet alle browsers lek dan?
07-04-2011, 14:13 door Anoniem
"Ouders doen er volgens Microsoft daarom verstandig aan om een oogje in het zeil te houden wanneer hun kinderen online zijn."

Alsof de meeste van die ouders wel weten wat wel/niet goed is om te downloaden ;)
07-04-2011, 15:33 door KwukDuck
"Dat blijken vooral jongeren te zijn waarvan je zou denken dat ze veel van internet weten"

Dat je facebook.com kan vinden en je favoriete zanger kan googlen betekent niet dat je veel van internet weet imho....
07-04-2011, 16:20 door Anoniem
De meerderheid heeft geen probleem met downloaden van bestanden waarvan zij weten dat die verdacht zijn. Ouders doen er volgens Microsoft daarom verstandig aan om een oogje in het zeil te houden wanneer hun kinderen online zijn.
De statistieken van onze antivirusscanservers op het werk laten wat anders zien.
07-04-2011, 16:23 door NumesSanguis
Zo te zien hebben veel mensen zich bang laten maken aangezien ze veiligheid het belangrijkst vinden. De meeste virussen/trojans/... stelen juist gegevens van je en dat heeft te maken met privacy. Zolang je een virus krijgt die niks doet maakt het vrij weinig uit.
Veiligheid op internet is niet hetzelfde als veiligheid buiten de computer.
07-04-2011, 16:42 door Anoniem
“Those who desire to give up freedom in order to gain security will not have, nor do they deserve, either one.”
-- Benjamin Franklin
07-04-2011, 17:00 door Anoniem
Niet waar,wat een onzin voor mij is privacy heilig.
Straks is niks meer van jezelf,vinden wij dan dat zo leuk?.
07-04-2011, 19:40 door waaromdan
''Dat wijst er op dat veel mensen niet beseffen welke impact hun browserkeuze heeft op hun veiligheid op internet en hun beleving online.''
En dat is?
08-04-2011, 06:35 door spatieman
oja ??
mij is niets gevraagd worden, ik kies voor privacy.. (Hebben we die überhaupt nog wel ?)
08-04-2011, 09:41 door Mysterio
Door spatieman: oja ??
mij is niets gevraagd worden, ik kies voor privacy.. (Hebben we die überhaupt nog wel ?)
Heb je nooit gehad, want nog voor je geboren was zat men al naar je piemeltje te staren.
08-04-2011, 10:29 door Anoniem
Die laatste regel is bijzonder vanuit het oogpunt van Microsoft: suggereren dat je moet nadenken over welke browser je gebruikt is absoluut toe te juichen, maar zal er toe leiden dat er meer mensen geen IE meer gebruiken. Want IE is volgens mij de niet-nadenken-keuze, die staat al geinstalleerd bij een windows-pc.
Maar goed, misschien begrijp ik het verkeerd.
10-04-2011, 17:02 door Above
Door spatieman: oja ??
mij is niets gevraagd worden, ik kies voor privacy.. (Hebben we die überhaupt nog wel ?)

Even offtopic Spatieman,

Dit ben jij ook zeker Spatieman, de reactie op http://www.vkmag.com/videos/videos_wat_is_het_doel_hier_van/ ?
Lol.
11-04-2011, 11:13 door Dev_Null
Driekwart van de Nederlanders vindt online veiligheid belangrijker dan snelheid, gebruiksgemak en privacy tijdens het surfen, zo blijkt uit onderzoek van Microsoft.....

Leuk dat ze onderzoeken houden voor gratis publiciteit, maar ze doen er zelf niets mee :-P Ik vraag me af wanneer ze dan hun eigen bagger binnen het "Windows"(tm) platform eens definitief opruimen? Lead by example or shut up Redmond
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.