image

Internet Explorer 10 alleen voor Windows 7

donderdag 14 april 2011, 10:46 door Redactie, 15 reacties

Internet Explorer 10 werkt alleen op Windows 7, waardoor Vista-gebruikers buiten de boot vallen, zo laat Microsoft weten. Eerder deze week verscheen de eerste Preview versie van Microsofts nieuwe browser. In de release notes staat dat alleen Windows 7 wordt ondersteund.

"Windows Vista-gebruikers hebben een fantastische surfervaring met IE9, maar met de ontwikkeling van IE10 zijn we gericht op de innovatie die alleen plaatsvindt als je de verbeteringen gebruikt die in moderne besturingssystemen en moderne hardware aanwezig zijn", aldus een woordvoerder tegenover Computerworld.

Veel Vista-gebruikers zijn niet blij met beslissing. "IE10 ondersteunt Vista niet? Het lijkt alsof IE9 de nieuwe IE6 wordt. Wat een grap, Mensen verplichten om de nieuwste Windowsversie te kopen om een browser te draaien", aldus een reactie op het IE-blog.

Reacties (15)
14-04-2011, 11:22 door Mysterio
Goed nieuws voor Firefox en Chrome lijkt me. Microsoft maakt er wel een feest van met hun nieuw beleid. Windows 8 staat voor eind dit jaar, begin volgend jaar. Hoe lang duurt het voordat Windows 7 als klassiek wordt bestempeld?
14-04-2011, 11:41 door Anoniem
MS denkt toch niet dat mensen overstappen voor een sowieso achterhaalde browser?
Explorer 11 zal wel weer alleen voor de opvolger van W7 zijn.
Tegen de tijd dat 10 uit is zijn Chrome en FF al weer mijlen verder.
Het is misschien beter zich te concentreren op hun OS met dit soort "grapjes" maken ze geen vrienden...

De browser oorlog is door MS verloren ,ze lopen te ver achter
14-04-2011, 11:42 door Preddie
Door Mysterio: Goed nieuws voor Firefox en Chrome lijkt me. Microsoft maakt er wel een feest van met hun nieuw beleid. Windows 8 staat voor eind dit jaar, begin volgend jaar. Hoe lang duurt het voordat Windows 7 als klassiek wordt bestempeld?

Bij mijn weten duurt het nog een jaar langer voordat Windows 8 er is (begin 2013) maar feit is wel dat het lijkt of microsoft iets ontwikkeld, het op de markt brengt en zich er vervolgens niet meer mee bezig houd en al weer aan iets nieuws bezig is ter vervangen van het geen wat ze net op de markt hebben gezet, en natuurlijk is het geen wat op de markt hebben gezet het beste wat er er is tot de nieuwe want dan is alles beter in de nieuwe versie en bleke de voorgaande versie toch niet het beste te zijn .......
14-04-2011, 11:44 door Syzygy
Ik wacht wel 3 weken tot IE 20 er in de Beta is !!
14-04-2011, 11:48 door Anoniem
Niet overdrijven he. Chrome zit ook al op nr 10.0
14-04-2011, 12:34 door svenvandewege
@annoniem 11:41: De browser oorlog heeft Ms verloren??? Misschien wel bij het selecte clubje ict-ers en andere deskundige op dit gebied. Maar de overige wereldbevolking surft over het algemeen met een versie van ie. Zo wil ik ook best een oorlog verliezen;)
14-04-2011, 13:48 door Anoniem
IE versie 9 is net als firefox 3.2 ( en die is zelfs iets sneller ) Chrome ingebouwde flash altijd handig heb je niet die vervelende auto update flash bij elke update/upgrade zowel IE, als Firefox.

Ik vind gewoon dat ze gegeven een bezem er door heen moet halen en zeggen met windows Xp als Vista nu is het klaar. Maar bepaalde deadline zowel de markt(consument) als bedrijfs leven kan overstappen naar andere browsers of naar hele nieuwe OS.

Daar in tegen heeft consument het nog makkelijk om over te stappen.
Bedrijven betalen daar in tegen gods vermogen. En als de hardware niet aan voldoet dan moet ook nieuwe hardware vervangen worden.

Mijn mening IE loopt achter dan tegen over de rest.
Voorkeur is Firefox werkt 9 van 10 lekker soepel helemaal versie 4.(wat ze ook snel gaan aanpassen naar versie 5 daarna 6 meer socialer maken gaven ze aan).

Maar gemak zucht betreft flash updates etc en gewoon strakke layout. Google Chrome.

Microsoft moet gewoon deadline trekken voor welke OS IE10 komt.
Ik zeg doe dat nog voor vista gebruikers. En begin windows 8 met IE11.
14-04-2011, 14:30 door Anoniem
Prima, Microsoft graaft zelf het graf van Internet Explorer op deze wijze. De achterstand op de andere browsers zal alleen maar verder oplopen.
14-04-2011, 18:07 door Anoniem
Als ik zie wat er bij heel veel bedrijven op de pc's loopt dan vrees ik het ergste met deze race tussen de softwaremakers van browsers en operatingsystems.
Dit gaat veel te snel en gaat nergens meer over.
De meeste bedrijven zien elke verandering als een aanslag op hun stabiliteit.(van de bedrijfsvoering)
Ze hebben al een hekel aan de ict afdeling die alleen maar kan waarschuwen en de berichten van de softwaremakers kan doorgeven. Ze zijn het pispaaltje van beide partijen en krijgen van elk probleem de schuld.
Of ze zeuren met die updates en wat dat kost of ze hebben de boel laten versloffen.
Dit is de manier om iedereen naar de cloud te krijgen.
Eenmaal die strik om je nek en dan ben je helemaal overgeleverd aan derden met je bedrijfsvoering met hun "service en prijzen".
15-04-2011, 21:46 door Anoniem
Tegen de tijd dat IE 10 uitkomt wordt Vista al niet meer ondersteund. Vista wordt namelijk tot 10-4-2012 ondersteund.

http://support.microsoft.com/gp/lifeselectwin
18-04-2011, 09:52 door Mysterio
Door Anoniem: Als ik zie wat er bij heel veel bedrijven op de pc's loopt dan vrees ik het ergste met deze race tussen de softwaremakers van browsers en operatingsystems.
Dit gaat veel te snel en gaat nergens meer over.
De meeste bedrijven zien elke verandering als een aanslag op hun stabiliteit.(van de bedrijfsvoering)
Ze hebben al een hekel aan de ict afdeling die alleen maar kan waarschuwen en de berichten van de softwaremakers kan doorgeven. Ze zijn het pispaaltje van beide partijen en krijgen van elk probleem de schuld.
Of ze zeuren met die updates en wat dat kost of ze hebben de boel laten versloffen.
Dit is de manier om iedereen naar de cloud te krijgen.
Eenmaal die strik om je nek en dan ben je helemaal overgeleverd aan derden met je bedrijfsvoering met hun "service en prijzen".


En toch blijft het een mooi vak! De IT-er.
26-04-2011, 13:50 door Anoniem
Gerard,
Dat silverlight zouden ze ook bij de vuilnisbak kunnen zetten,de boeren van Microsoft. Als je RTL 7 wil afspelen zeggen de heren download silverlight dat heb ik al maar ze willen er nog een,en dan zeggen ze u heeft al silverlight geweldig he Hú dat wist ik ook wel. Als je op help zoekt vertellen ze wat elke Lul weet behalve hun eigen fouten. 9 kan je beter helemaal niet nemen want ze willen zo graag Google zieken dat ze elke keer als je wat opend eerst een regel weg klikken om alles te mogen zien wat mijnheer MICROSOFT denkt dat goed voor ons domme Nederlanders is,ze zijn zogoed hé dat ik nu al twee miljoen beveiligings updates heb zogoed zijn ze.
Wie weet nog meer?
15-05-2011, 13:49 door Anoniem
Waarom betalen voor een software zoals windows die totaal niet werkt schande voor microsoft dat ze zoon 300 euro vragen voor windows 7 ultimate met te veel beveiligings lekken en fouten . Het werkt niet dan waarom zou ik ervoor betalen . Iedereen die windows heeft zou zijn geld moeten terug eisen bij Microsoft . Laat ze maar bewijzen dat windows perfect werkt . En nu willen ze komen met windows 8 , laat ze eerst alle fouten enz. in windows 7 oplossen, kom dan met een nieuwe windows .
28-06-2011, 15:42 door Anoniem
windows sucks, go linux!
14-12-2011, 09:43 door Anoniem
ik heb windows internet 10
geprobeert maar het werkt voor geen meter op windows 7 geef mijn maar ge woon 8 of 9 hoor

misschien over een jaar als alle kinder ziektes er uit zijn
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.