image

Programmeur krijgt 2 jaar cel wegens botnetaanval

maandag 18 april 2011, 14:15 door Redactie, 4 reacties

Een Amerikaanse computerprogrammeur is tot twee jaar cel veroordeeld wegens het infecteren van 100.000 computers waarmee hij vervolgens verschillende websites aanviel. De 48-jarige Bruce Raisley werkte eerst als vrijwilliger bij Perverted Justice, een organisatie die met het televisieprogramma NBC Dateline samenwerkte in het aanhouden van pedofielen. Raisley kreeg ruzie met Xavier Von Erck, de oprichter van de organisatie, en liet zich kritisch over hem uit.

Von Erck sloeg terug door zich als vrouw voor te doen en met Raisley een relatie aan te knopen. Raisley verliet uiteindelijk zijn vrouw voor de internetrelatie. Tijdens een afspraak op het vliegveld werd hij door een deelnemer van Peverted Justic gefotografeerd. Rolling Stone Magazine publiceerde een artikel over de organisatie en de vete tussen Von Erck en Raisley. De artikelen verschenen later ook op andere websites. Raisley bedacht daarop een plan om ze te verwijderen.

Hij ontwikkelde malware waarmee hij 100.000 computers infecteerde. Daarmee probeerde hij de websites met de artikelen plat te leggen. De websites zouden vanwege de aanval meer dan 100.000 dollar schade hebben geleden. Naast de twee jaar cel, moet Raisley ook 90.000 dollar schadevergoeding betalen.

Reacties (4)
18-04-2011, 14:19 door Anoniem
Wat dacht je van Raisley tegemoet te komen? Die man is "en publiek" ten schande gezet door een directeur van een professionele organisatie. Ok Raisley is ook niet roomser dan de paus en had natuurlijk niet voor eigen rechter moeten spelen, maar wie de bal kaatst...

J.W
18-04-2011, 14:33 door Mysterio
Wat!? En er is nog geen film van gemaakt?
18-04-2011, 14:35 door DanielG
Von Erck sloeg terug door zich als vrouw voor te doen en met Raisley een relatie aan te knopen. Raisley verliet uiteindelijk zijn vrouw voor de internetrelatie.
Vind ik nog wel het interessantste gedeelte van dit verhaal, dat is pas social engineering.
18-04-2011, 16:39 door Mysterio
Door Anoniem: Wat dacht je van Raisley tegemoet te komen? Die man is "en publiek" ten schande gezet door een directeur van een professionele organisatie. Ok Raisley is ook niet roomser dan de paus en had natuurlijk niet voor eigen rechter moeten spelen, maar wie de bal kaatst...

J.W
Ik hoor hem geen aanklacht indienen... Je mag best iemand te kijk zetten, zolang je daarbij geen anderen lastig valt (websites platleggen is niet handig in deze) en de ander geen aanklacht indient kun je met veel wegkomen hoor.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.