image

Facebook gevraagd om privacy en HTTPS

maandag 18 april 2011, 15:01 door Redactie, 1 reacties

Facebook moet de privacy van gebruikers beter beschermen en voor alles HTTPS aanbieden. Dat vraag het Britse anti-virusbedrijf Sophos in een open brief aan de sociale netwerksite. Gebruikers zouden voortaan nadrukkelijk toestemming moeten geven als ze hun gegevens willen delen. Daarnaast zouden nieuwe features niet standaard moeten zijn ingeschakeld.

Verder moet Facebook de app-programmeurs beter controleren. "Het is te eenvoudig om een ontwikkelaar voor Facebook te worden", zegt consultant Graham Clulely. Er zijn inmiddels al meer dan een miljoen programmeurs op het Facebook platform geregistreerd. Daardoor staat de sociale netwerksite stijf van de kwaadaardige applicaties en virale scams. Alleen doorgelichte ontwikkelaars zouden applicaties moeten kunnen ontwikkelen.

De laatste wens van de virusbestrijder is het inschakelen van HTTPS voor al het verkeer. Facebook introduceerde onlangs een HTTPS-optie, maar die staat standaard uitgeschakeld. Daarnaast wordt de beveiligde verbinding alleen aangeboden indien mogelijk. Daardoor lopen gebruikers risico dat hun gegevens gestolen worden. "Waarom wachten totdat beleidsmakers je dwingen om de privacy te beschermen? Kom nu in actie voor het groter goed."

Reacties (1)
18-04-2011, 16:00 door Skizmo
Gebruikers zouden voortaan nadrukkelijk toestemming moeten geven als ze hun gegevens willen delen. Daarnaast zouden nieuwe features niet standaard moeten zijn ingeschakeld.
Dit is nou juist waar het grote geld vandaan komt. Meneer Suckerberg geeft geen reet om zijn gebruikers, hij geeft alleen maar om zijn bankrekening.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.