image

'Chrome en Firefox hadden mazzel tijdens hackwedstrijd'

donderdag 21 april 2011, 09:52 door Redactie, 5 reacties

Google Chrome en Firefox wisten de recente Pwn2Own hackerwedstrijd te overleven, maar dat zegt volgens de organisatie niet dat de browsers ook veiliger zijn dan Internet Exploreren en Safari, die wel sneuvelden. Sterker nog, het verbaasde Simon Leech van TippingPoint dat Chrome niet werd gehackt, aangezien Google een hoge beloning hiervoor had uitgeloofd. TippingPoint is de sponsor van de Pwn2Own hackerwedstrijd, die tijdens de CanSecWest beveiligingsconferentie wordt gehouden.

"Er zitten zeker lekken in Chrome. Het is niet de veiligste browser die er is. Er is geen bewijs dat suggereert dat Chrome veiliger dan andere browsers is", aldus Leech. Hij merkt op dat het mogelijk ook te maken heeft met het beloningsprogramma van Google, waarbij onderzoekers geld voor het rapporteren van beveiligingsproblemen krijgen. Deze beloningen zijn echter veel lager dan de geldprijs die Google voor Pwn2Own had uitgeloofd.

Gedrag
Volgens Leech zijn alle browsers allemaal even onveilig, maar kunnen gebruikers wel door de juiste instellingen het risico verkleinen. Het gaat dan om het uitschakelen van zaken die tot beveiligingsproblemen kunnen leiden, zoals Java. "Maar het is niet de browserveiligheid waar je je zorgen over moet maken. Op een gegeven moment heeft elke browser wel ergens een lek zitten. Het gaat meer om het gebruik van de browser."

Ook marktaandeel speelt een rol. "De twee voornaamste doelwitten zijn altijd Microsoft Internet Explorer en Mozilla Firefox geweest. Er zijn tal van andere browsers, maar die hebben een veel kleiner marktaandeel."

Reacties (5)
21-04-2011, 10:23 door Syzygy
Wat kunnen mensen blijven zeuren over dit onderwerp.

Testen is goed maar het zegt niets ( waarom doe je het dan ??)
Als ze niks vinden is het ook weer niet goed want het gaat om Chrome en die moet per definitie aan de schandpaal want het is van Google.
De een zegt dit de ander dat.
Ik word er eerlijk gezegd een beetje MOEI van !!
21-04-2011, 11:18 door N4ppy
Mischien hadden ze mazzel, maar dat dwingen ze wel af ;)
21-04-2011, 12:57 door Anoniem
Als hij dan zo overtuigt is en was, wat heeft hem dan belet de handschoen van Google op te pakken.
21-04-2011, 14:59 door Mysterio
Door Anoniem: Als hij dan zo overtuigt is en was, wat heeft hem dan belet de handschoen van Google op te pakken.
Inderdaad. Achteraf praten is zo makkelijk.
22-04-2011, 09:13 door Anoniem
61211
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.