image

Lycamobile lekt verkeersgegevens klanten

donderdag 21 april 2011, 11:32 door Redactie, 4 reacties

Mobiele telefoonaanbieder Lycamobie heeft de verkeersgegevens van honderden klanten via Google openbaar gemaakt. Het gaat om PDF-bestanden die via een eenvoudige zoekopdracht zijn te vinden. Elk van de PDF bestanden bevat een overzicht van de gespreksgeschiedenis van een klant. In de documenten zijn de tijdstip, duur en kosten van uitgaande gesprekken en berichten terug te vinden. Het nummer van de klant op wie de gespreksgegevens betrekking hebben wordt in de documenten zelf niet genoemd, maar is wel af te leiden uit de bestandsnaam.

Volgens digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom gaat het met zekerheid om overzichten van 600 klanten, mogelijk meer. De bestanden zijn niet meer toegankelijk via de webserver van de telefoonaanbieder, maar op het moment nog wel via Google Cache. Het incident is inmiddels in het Zwartboek Datalekken van Bits of Freedom opgenomen.

Reacties (4)
21-04-2011, 12:00 door spatieman
uch, dit kan je dus ook met andere sites doen..
vervang de link eens door www.overheid.nl ..
ik zoek me rot op die site naar die pdf...
21-04-2011, 12:02 door Anoniem
Beknopte informatie, lijkt me echter niet de bedoeling dat het publiekelijk werd gemaakt.
Nummer waarmee wordt gebeld staat met "31" ervoor in de bestandsnaam.
Mooie blunder, en bedankt Google cache!

Mortal,-
21-04-2011, 16:00 door Anoniem
Er is nog veel meer mis bij lyca als ik google zo mag geloven. webwinkel met sessie info in via google beschikbare log bestandjes, open dirs, admin interface... goedkoop bellen, goedkope omgang met uw persoonsgegevens. Aanpakken die uitbaters en niks geen valt wel mee berichten accepteren van het management!
22-04-2011, 11:25 door Anoniem
Webshop is wel een beetje beveiligd haha: https://www.acprepaid.com/shop/index.php?partner=lycamobile&page=shop%27&step=4&lang=nl-NL
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.