image

België onderzoekt privacyschending Street View

donderdag 21 april 2011, 13:49 door Redactie, 4 reacties

Het Belgische Federaal Parket heeft een onderzoek ingesteld naar mogelijk privacyschendingen door Google Street View. De dienst werd eerder deze week door het Nederlandse College bescherming persoonsgegevens op de vingers getikt. Tijdens het in kaart brengen van draadloze netwerken, werd ook via deze netwerken verstuurde informatie opgevangen en bewaard.

Van de beveiligde netwerken bewaarde Google alleen de technische gegevens, zoals de naam van het netwerk, de signaalsterkte en het MAC-adres. Bij de onbeveiligde draadloze netwerken ging het ook om de inhoud van het verkeer. In Nederland werden 98 unieke wachtwoorden en 56 keer een combinatie van loginnaam, wachtwoord en MAC-adres opgeslagen. Als Google de opgevangen gegevens niet verwijdert, kan het een boete van 1 miljoen euro krijgen.

Ook in België wordt nu onderzocht of Google persoonlijke informatie heeft opgeslagen, iets wat volgens de zoekgigant per ongeluk zou zijn gebeurd.

Reacties (4)
21-04-2011, 14:31 door spatieman
* lacht, boete van 1 mil euro *
pakt beurs, en gaat doodleuk verder met datamining, immers, NSA is onze baas.
21-04-2011, 20:12 door Anoniem
Ook in België wordt nu onderzocht of Google persoonlijke informatie heeft opgeslagen, iets wat volgens de zoekgigant per ongeluk zou zijn gebeurd.
Dat lees ik nou iedere keer, dat er per zogenaamd ongeluk persoonlijke informatie opgeslagen is in UK, België, Nederland, Frankrijk en in welke landen nog meer. Yeah right... De informatie zal ongetwijfeld al lang bij de NSA liggen.
22-04-2011, 07:46 door Syzygy
Dat ze België überhaupt hebben gevonden !! ;-)
22-04-2011, 08:46 door Anoniem
Door Syzygy: Dat ze België überhaupt hebben gevonden !! ;-)

Misschien alleen per ongeluk, dachten ze dat ze nog in Parijs waren.
http://www.youtube.com/watch?v=9Lg5GccitCU
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.