image

Noodpatch voor ernstig Adobe Reader-lek

vrijdag 22 april 2011, 10:57 door Redactie, 2 reacties

Adobe heeft een noodpatch voor Reader en Acrobat uitgebracht, die twee ernstige beveiligingslekken verhelpt. Eén van de kwetsbaarheden wordt actief door aanvallers gebruikt voor het infiltreren van systemen en stelen van informatie. Deze kwetsbaarheid zit naast Reader en Acrobat ook in Flash Player, en wordt onder andere via kwaadaardige Flash-bestanden in Microsoft Excel en Word documenten misbruikt.

De nu verschenen noodpatch is er voor Adobe Reader 9.x voor Mac en Windows, en Adobe Reader 10.x voor Mac. De Protected Mode van Adobe Reader X voor Windows voorkomt het uitvoeren van de exploit. Voor deze versie verschijnt de update daarom tijdens de geplande patchdag op 14 juni.

Ook gebruikers van Adobe Reader 9.x voor UNIX, Adobe Reader voor Android en Adobe Reader en Acrobat 8.x lopen geen risico voor deze kwetsbaarheid. Updaten kan via de PDF-lezer of Adobe.com.

Reacties (2)
22-04-2011, 13:34 door Anoniem
Hoe zit het met FlashPlayer? Is daar ook al een noodpatch voor?
23-04-2011, 15:06 door 0101
Hmm, ik dacht het wel. Je kunt in ieder geval altijd op de installatiepagina (https://www.adobe.com/software/flash/about/) kijken of je software nog bij de tijd is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.