image

'Iran weer doelwit computerworm'

dinsdag 26 april 2011, 08:09 door Redactie, 1 reacties

Iran is naar eigen zeggen weer het doelwit van een computerworm geworden. Veel details over de 'Stars' worm zijn nog niet bekend. Uit voorlopig onderzoek zou blijken dat die "compatibel met het aangevallen systeem is en dat de schade in de eerste fase meevalt", aldus overheidsfunctionaris Gholam-Reza Jalali. De worm zou voor "uitvoerbare bestanden van de overheid" kunnen worden aangezien. Jalali wilde niet zeggen wat het doelwit van de worm is of wanneer die voor het eerst ontdekt werd.

Stars zou de tweede worm in korte tijd zijn die het op Iran gemunt heeft. Eerder werd het land door de Stuxnetworm getroffen. "Het feit dat we de Stuxnetworm hebben aangepakt, betekent niet dat de dreiging volledig geëlimineerd is, aangezien wormen specifieke levenscycli hebben en hun activiteiten in andere vormen kunnen doorzetten." Volgens Jalali moet Iran zich daarom op toekomstige wormen voorbereiden die mogelijk gevaarlijker dan Stuxnet zijn.

De overheidsfunctionaris liet eerder weten dat het Duitse Siemens voor de infecties door de Stuxnetworm verantwoordelijk was.

Reacties (1)
26-04-2011, 18:54 door Syzygy
Aber .... wir haben es nicht gewusst !!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.