image

Toolbars veroorzaken 70% IE9 crashes

dinsdag 26 april 2011, 11:44 door Redactie, 1 reacties

Toolbars, add-ons, ActiveX controls en videokaart drivers veroorzaken zeventig procent van de Internet Explorer 9 crashes, zo laat Microsoft weten. Met name de Conduit Toolbars en ShopperReports add-on zorgden voor de nodige problemen, waarbij de eerste voor 2,6 miljoen crashes verantwoordelijk was. Volgens de softwaregigant spelen add-on ontwikkelaars dan ook een belangrijke rol bij het oplossen van de crashes.

Sinds de bètaversie zijn er updates voor de verschillende toolbars uitgekomen. Inmiddels zouden de veertig populairste uitbreidingen nu probleemloos met IE9 samenwerken. In het geval bepaalde uitbreidingen toch niet goed met de browser samenwerken, kan Microsoft die via de Upgrade Advisor tijdelijk uitschakelen. Het gaat dan vooral om add-ons die al voor de browser-upgrade geïnstalleerd waren.

Reacties (1)
26-04-2011, 13:45 door Skizmo
Toolbars veroorzaken 70% IE9 crashes

Toolbars, add-ons, ActiveX controls en videokaart drivers veroorzaken zeventig procent van de Internet Explorer 9 crashes
Dit is heel wat anders. add-ons, ActiveX en video drivers hebben niets met toolbars te maken. Snap ook niet echt hoe een video driver een browser kan laten crashen, maar nu ik er zo over nadenk is het best wel zielig dat het zo is. Is het nou zo moeilijk om een browser in componenten te maken die los van elkaar gestart en gestopt kunnen worden (en dus individuele crashes kunnen opvangen zonder dat de gehele browser crashed).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.